Tega v razmerju nikakor ne smete početi!

01. marec 2024

Tega v razmerju nikakor ne smete početi!

01. marec 2024
Foto: Instagram @deniscebulec

Tega v razmerju nikakor ne smete početi!

01. marec 2024
Foto: Instagram @deniscebulec

Nihče ni popoln in nihče nima popolnega odnosa. Vsi imamo tisto nekaj, kar bi lahko izboljšali, tudi v odnosih. Tako kot moški tudi ženske v odnosu delajo napake. Da bi bile v odnosih srečnejše, preberite, katere stvari morate nehati početi.

1. Spogledovanje in govorjenje o drugih moških

Moški lahko postanejo prav tako sumničavi kot ženske, če posumijo, da ima partnerka oči še za nekoga drugega. Pomislite, kako bi se odzvali, če bi izvedeli, da vaš partner strmi ali flirta z drugo žensko. Večina moških ne bo imela nič proti, če boste pohvalili drugega moškega, toda neprestano govorjenje o drugem, ni dobra ideja.

Včasih je boljše, da nekatere stvari ostanejo neizrečene. Vedno pa se postavite v kožo drugega in ne storite nekaj, kar ne bi želeli, da se zgodi vam.

2. Grdo govorijo o drugih ženskah

Močna ženska se bo vedno postavila za drugo žensko in je ne bo prizadela. Opravljanje in grdo govorjenje o drugi ženski je po navadi kazalnik nizke samopodobe in negotovosti. Če se v primerjavi z drugo žensko počutite negotovi, se spomnite vseh svojih dobrih lastnosti.

Nič ni narobe, če se s svojim partnerjem spregovorite o strahovih in negotovosti, žaljenje drugih žensk pa ne bo povečalo vaše samozavesti in rešilo vaše negotovosti.

Foto: Instagram @m_stibbe

3. Neprestano opravičevanje

Če ste storili nekaj narobe, se seveda opravičite. Ne opravičujte pa se za stvari, če to ni potrebno, na primer, ker ste cel dan v pižami, ne nosite ličil ali ker pač en dan niste pospravili.

Naučite se, da niste prestrogi do sebe, saj zmanjšanje (nepotrebnega) stresa dobro vpliva tudi na vaše razmerje.

4. Ne pustite partnerju, da bi imel čas zase

Vsak človek potrebuje čas zase, samo zase, saj s tem obnovi in vzdržuje druge odnose. Ni normalno, pa tudi zdravo ne, da ste ves čas samo s partnerjem, zato poskrbite, da imata oba tudi čas samo zase.

Foto: Instagram @josefinlavold

5. Zanemarjanje svojih prijateljev

Ne zanemarjajte tudi svojih prijateljev! Prijateljevanje je nekaj, kar potrebujemo vsi, zato negujte odnose s prijatelji. Dober prijatelj lahko okrepi vaš odnos, zato skušajte vzpostaviti ravnovesje med partnerskim in prijateljskimi odnosi.

6. Dopisovanje z drugimi, ko ste na zmenku s svojim partnerjem

Ni težava, če odgovorite na sporočilo ali dva, še posebej, če je kaj nujnega. Z buljenjem v ekran, ko ste na zmenku, večerji, pa si boste nakopali precej slabe volje.

In spet smo pri tem, da se vprašate, kako bi se v tem primeru počutili vi? Verjetno zanemarjeno, kajne? S partnerjem preživite kakovosten čas, razmerje pa je trdno in zdravo, če oba partnerja vanj vložita nekaj truda.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

7. Govorjenje o bivšem

Tudi moški postanejo ljubosumni, nekateri celo bolj kot ženske, ko začutijo, da niso edini, ki ste ga ljubili. Seveda lahko omenite bivše partnerje, konec koncev vas je tudi izkušnja z njimi nekaj naučila in pripeljala do sedanjega partnerja, toda primerjanje z bivšim ne bo obrodilo sadov in bo povzročilo le slabo voljo.

8. Ne poslušate partnerja

Vsak, ki nekaj govori, si želi, da ga sogovornik posluša, zato torej pustite telefon ali knjigo, ko vam želi partner nekaj povedati. Spoštujte ga in poslušajte, tako kot si želite, da on posluša vas.

9. Partner ni samoumeven

Daljše, kot je razmerje, večja verjetnost, je, da postanejo nekatere stvari samoumevne. Kar pa se ne bi smelo dogajati.

Stvari, ki jih partner naredi za vas, niso nekaj, kar mora storiti, temveč si jih želi. Čeprav morda ve, da ste mu hvaležni, je to od časa do časa treba povedati naglas. Vsi imamo radi pohvale.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close