7 znakov, da ste v zvezi z moškim, ki ne bo nikoli odrasel!

20. februar 2024

7 znakov, da ste v zvezi z moškim, ki ne bo nikoli odrasel!

20. februar 2024
Foto: Instagram @zinafashionvibe

7 znakov, da ste v zvezi z moškim, ki ne bo nikoli odrasel!

20. februar 2024
Foto: Instagram @zinafashionvibe

Največja razlika med odraslo in nezrelo osebo? Skriva se v načinu, kako se posameznik odzove na različne situacije v življenju.

Vsaka zveza med dvema človekoma, tudi ali predvsem ljubezenska, zahteva veliko napora, delo in odgovornost do partnerja. Ko pa je vse našteto enostransko in čutite, da vam partner tega ne vrača, je čas, da se vprašate, s kakšno osebo ste pravzaprav v zvezi.

Zato vam predstavljamo sedem znakov, ki kažejo na to, da ste v partnerstvu z nezrelo in otročjo osebo. Kot pravijo strokovnjaki za področje medosebnih odnosov, je največja razlika med odraslo in nezrelo osebo način, kako se posameznik odzove na različne situacije v življenju. Seveda pa našteto ne velja samo za moške, temveč tudi za ženske.

Foto: Instagram @m_stibbe

Načrtov nikoli ne uresniči

Na začetku vsake zveze si partnerja po navadi želita veliko časa preživeti skupaj in hodita na zmenke. Če pa partner pogosto govori o velikih zamislih in idejah, ki jih načrtuje v zvezi z vami, vendar jih nikoli ne uresniči, ali pa le zelo malokrat, potem je čas, da razmislite, ali želite nadaljevati zvezo z osebo, na katere besedo ne morete nikoli zares računati.

Ne mara definirati zvez

To je res pomembna tema, ki je nikakor ne smete preskočiti. Zaradi duševnega miru in zdravja si morate biti popolnoma na jasnem, kakšen je status vajine zveze, ali imata sploh skupno prihodnost in kakšno, oziroma, ali se s to osebo splača kaj globlje spustiti v razmerje. Če druga stran o tem sploh ne želi govoriti, to pokaže samo dvoje: njegovo nezrelost in neresnost.

Foto: Instagram @parisianamour

Ne sprejema odgovornosti

Nekateri ljudje so pač taki: nočejo prevzeti odgovornosti za svoja dejanja, ne glede na to, koliko so stari. Še vedno se ne zavedajo, da z odraslostjo pride tudi odgovornost zase (najmanj to). Če ste v zvezi z osebo, ki trdi, da nikoli ni bila kriva ničesar (krivi so namreč vsi drugi), dobro razmislite, ali sploh vidite prihodnost s to osebo.

Ne zna upravljati z denarjem

To, da je partner redno zaposlen in dobiva plačo, še ne pomeni, da je finančno odgovoren in zrel. Če vso plačo zapravi zase in zapravlja za nepomembne malenkosti, namesto da bi prispeval k skupnim stroškom in si z vami razdelil račune, je velika verjetnost, da gre za neodgovornega in nezrelega odraslega.

Ni mu mar za vaše občutke

Sebična oseba, ki ji je mar samo svojih občutkov, ne more biti dober partner.  Zveza bi morala biti enakopravno partnerstvo, če pa so vaši občutki vedno na drugem mestu, potem je partner nezrel. Najboljše za vas je, da se umaknete iz takega razmerja, ki je strupeno.

Foto: Instagram @josefinlavold

Odzove se otročje, ne pa logično

Kot smo že omenili v uvodu, se največja razlika med odraslo in nezrelo osebo skriva v načinu, kako se posameznik odzove na različne situacije v življenju. Še posebej to velja za komunikacijo, ko tej osebi nekaj ni prav. Umirjen in zrel pogovor s partnerjem je to, kar naredi odrasla oseba. Ne udari z nogo ob tla ali loputa z vrati, prav tako je iz tira ne vrže vsaka malenkost.

Imate občutek, da mu ves čas prigovarjate

Sami sebe poslušate (in si greste zato na živce), a ne morete nehati. Ves čas se vam zdi, da če partnerja ne boste ves čas opominjali, tiste stvari ne bo nikoli naredil. Niste vi krivi, da se partner ne želi zresniti. Vendar je prav tako čas, da nehate tečnariti in ga nenehno opominjati na njegove zadolžitve. Raje spremenite položaj, v katerem ste se znašli in odidite iz tega razmerja.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close