Teh 10 stvari moški ne smejo početi za valentinovo – pa jih verjetno bodo …

14. februar 2022

Teh 10 stvari moški ne smejo početi za valentinovo – pa jih verjetno bodo …

14. februar 2022
Foto: Pexels

Valentinovo je za marsikoga eden najljubših praznikov. A so stvari, ki jih bo naša boljša polovica počela, čeprav tega ne bi smela …

Za nekatere je valentinovo povsem običajen dan, za druge pa velik praznik. Kako ga praznujete, v resnici ni važno. Lahko ste pred televizijo in uživate v ogledu filma, lahko se uredite in greste na večerjo.

Poleg praznovanja skupne ljubezni pa lahko dan povzroči tudi veliko stresa. Morda zaradi pričakovanj (bo končno zaprosil za roko?) ali pa iskanja daril in velikih govorov o ljubezni. Čeprav se še vedno najdejo samski – in pari – katerim je valentinovo le še en skomercializiran praznik, pa drugi uživajo v dnevu, ko so lahko še bolj romantični in čustveni. 

Za vse moške pa sledi seznam stvari, ki jih na ta dan ne bi smeli početi. Večino stvari bodo sicer vseeno naredili, seznamu in nasvetom navkljub, toda vseeno razmislite o naslednjih stvareh:

1. Ne kupujte spodnjega perila

Nakup spodnjega perila je vedno zahtevna naloga, še celo, če perilo kupuješ zase. Toda če partner kupi nekaj premajhnega, si bo vaša boljša polovica morda mislila, da jim sporočate, naj shujšajo. Če pa kupite nekaj prevelikega, si bodo morda mislili, da jih vidite kot debele.

Poleg velikosti je pomembna tudi barva, sploh če se niste pozanimali o preferencah. Perilo prav tako nakazuje, da si želite, da si ga vaša partnerka takoj obleče. Če jim res želite kupiti perilo, vprašajte, kaj jim je všeč in po nakupih pojdite skupaj. 

Foto: Unsplash

2. Ne kupujte rož iz trgovine

Tak šopek bo morda res prijaznejši za vašo denarnico, toda obenem bo tudi znak pomanjkanja truda. Namesto tega pojdite v cvetličarno, kjer vam bo cvetličar pomagal izbrat šopek rož, narejen posebej za vašo osebo ali pa šopek sestavite sami in na tak način pokažite, kako dobro to osebo poznate. 

3. Brez velikih presenečenj, prosim

V resnici nihče na mara nenapovedanih dogodkov in velikih presenečenj. Brez predhodnega dogovora ali opozorila, še posebej na javnem mestu, se presenečenje lahko spremeni v katastrofo. Srečen konec se sicer vseeno lahko zgodi, toda svetujemo, da ne tvegate.

Preden se lotite načrta, kako boste pokleknili pred svojo drago, se o tem pogovorite s svojo drago. Če so ji res všeč pozornost in javna mesta, potem kar na kolena. V nasprotnem primeru pa veliko vprašanje raje postavite nekje zasebno, pa tudi kakšen drug dan.

4. Ne poskušajte kuhati doma

Priprava hrane za svojega dragega je lepa gesta – če znate kuhati. Če niste vešči kuhalnice, potem to prepustite šefom v restavraciji ali pa naročite dostavo hrane. Namesto da bi se ure in ure trudili s kuhanjem in pripravo nečesa, kar na koncu ne bo dobro izpadlo, se temu raje izognite, vaš partner vam bo hvaležen. 

Foto: Pexels

5. Ne pozabite rezervirati restavracije

Če ste se namesto za domačo kuho ali dostavo odločili za obisk fine restavracije, nikar ne pozabite na rezervacijo mize. Rezervacije v zadnjem trenutku gotovo ne bodo možne, še posebej, če želite večerjati v res dobri in posebni restavraciji. 

6. Ne pričakujte seksa

Valentinovo vedno prihaja z določenimi upi in pričakovanji. Toda pogosto se zgodi, da po izvrstni večerji, sladici in vinu, namesto erotike bolj prija dobra knjiga ali spanje. Če se spontano iskri, potem super, v nasprotnem primeru pa ne pritiskajte na partnerja in ne izsiljujte. 

7. Ne začnite resnih pogovorov o vašem odnosu

Pogovor na štiri oči in romantika vedno spodbujata resne pogovore, ki se lahko žalostno končajo. Naenkrat na dan pridejo stvari, o katerih premalo govorita, stvari, ki vas pri partnerju motijo … in naenkrat sediš v restavraciji, kjer naj bi praznoval skupno zvezo, toda namesto prazničnega vzdušja čutiš žalost zaradi razprave, ki se je začela.

Če se želite dobro zabavati in uživati v družbi svoje osebe na ta poseben dan, potem pustite resnejše pogovore za druge dni v letu. 

Foto: Unsplash

8. Valentinovo je dan, namenjen zgolj vaši boljši polovici

Valentinovo naj bo vedno rezervirano za vas in vašo drago. Večer s prijatelji ali ogled tekme na štirinajstega februarja prestavite in se posvetite osebi, s katero ste v zvezi. 

9. Izberite film vnaprej

Ogled filma v kinu za valentinovo je povsem sprejemljiva izbira, saj je lahko prav tako romantično in zabavno. Enako velja za ogled filma na domačem kavču, toda iskanje filma na Netflixu kaj hitro postane nadležno in prav nič romantično. Zato se je bolje vnaprej dogovoriti, kaj si želita gledati, pa če je to v kinu ali pa doma. 

10. Ne podarjajte smešnih voščilnic ali daril

Lahko dobite idejo za nakup darila, ki vas spominja na nekaj smešnega, kar počne vaš partner. V takem primeru idejo ignorirajte. Smešna voščilnica ali darilo bi lahko pokvarila razpoloženje, saj se partner v tistem trenutku morda ne bi zavedal, da se “samo hecate”. Namesto tega se potrudite in pripravite lepo in romantično darilo, s katero boste svoji boljši polovici pokazali, koliko vam pomeni.

Glede na to, da je danes že valentinovo in so vaša darila in načrti že organizirani, si nasvete zapomnite za naslednje leto. Ali pa za katerikoli dan, ko praznujete skupni praznik.

Style. Več novic

New Report

Close