Tehnika ličenja, ki obrazu doda leta, a je priljubljena med ‘influencerkami’

05. april 2019

Tehnika ličenja, ki obrazu doda leta, a je priljubljena med ‘influencerkami’

05. april 2019

Ženske se vse od mladih nog učimo, kako se pravilno naličiti oziroma našminkati, te poskuse pa bi lahko opisali kot metodo ubiranja pravilnih korakov in tudi delanja napak

Če pogledamo v preteklost in se spomnimo določenih make up videzov, ki so bili priljubljeni pred leti, se bodisi nasmejemo, bodisi zgražamo ali celo zardimo ob spominu na to, da smo tudi same podlegle lepotnemu trendu, ki je bil v tistem obdobju ‘in’.

K sreči je (ponavadi) vsaka napaka za nekaj dobra: iz napak se namreč učimo. To nam obenem pomaga, da dokončno spoznamo, kaj našemu obrazu najlepše pristoji in kako se naličiti na način, da poudarimo svojo naravno lepoto ter se izognemo napakam.

Najboljše nasvete lahko dobimo od slavnih vizažistov. Obstaja namreč posebna napaka, ki jo ženske pri nanašanju ličil kar pogosto delamo, vendar povsem brez potrebe doda leta našemu obrazu, česar si zagotovo ne želimo. To nam je razkril Sir John, priljubljeni vizažist slavne pevke Beyoncé.

Gre za tehniko ličenja, imenovano baking, ki je priljubljena med številnimi Insta zvezdami, pri njej najprej nanesemo korektor in ga potem ‘fiksiramo’ s pudrom. Ta trik deluje kot neke vrsta kamuflaže, ko želimo prikriti sledove utrujenosti. Tehnika slovi tudi po tem, da naj bi ustvarila popolno ‘platno’ za druga ličila. Sir John pa opozarja, da nas baking tehnika lahko navidezno postara tudi za 10-15 let.

https://www.instagram.com/p/Bm1EQpXnClU/?utm_source=ig_embed

Razkriva, da je glavna napaka ta, da nanesemo puder v kamnu, ko želimo ‘fiksirati’ korektor. Namesto tega nam svetuje, da uporabimo lahkoten puder v prahu. Pudri gostejše teksture namreč izsušijo kožo, zato ustvarijo učinek ‘maske’, v nekaj urah pa tudi spremenijo barvo in se usedejo v tanjše gubice ter nas s tem vizualno postarajo.

Zato za prekrivanje in učvrstitev korektorja raje uporabljajte puder v prahu. Naj bo lahkotne teksture, kar pomeni, da se delci pudra pri nanašanju dobesedno dvignejo v zrak. Tak puder lahko brez skrbi nanesete tudi okoli oči in vas navidezno ne bo postaral.

D. S.

Foto: Medium.com, Instagram, Glamour, L’Oreal Paris, Hello Giggles

Style. Več novic

New Report

Close