Tem štirim pijačam se izognite, če se želite znebiti celulita

04. avgust 2020

Tem štirim pijačam se izognite, če se želite znebiti celulita

04. avgust 2020

Celulit, oziroma pomarančna koža, je posledica presnovnih motenj v podkožnem tkivu. Imamo ga skoraj vsi, a ni pri vseh enako opazen. Njegova vidnost je odvisna od številnih dejavnikov: genetike, dnevne aktivnosti, nege in prehrane.

Različna hrana in pijača imata lahko tako pozitivne kot negativne učinke na pojav celulita. Tokrat vam predstavljamo 4 pijače, ki se jim raje izognite, če se želite znebiti celulita.

Kava

Žal je kava ena od pijač, ki bi jo bilo dobro omejiti, če želite zmanjšati vidnost celulita. Strokovnjaki že tako ali tako priporočajo, da se izogibate instantne kave – tudi popularni dalgona kavi. Kljub temu pa ena skodelica sveže skuhane kave telesu ne bo škodila. A bodite previdni! Kofein namreč spodbuja tvorbo adrenalina, ki povečuje videz celulita.

Če torej potrebujete jutranjo dozo kofeina, kavo raje zamenjajte za zeleni čaj, ki tudi uravnava količino sladkorja v krvi in ne obremenjuje živčnega sistema. Zeleni čaj tudi vsebuje antioksidante, ki bodo vaše telo ohranjali mlado in zdravo. Če pa še vedno hrepenite po instagramovski skodelici dalgona kave, pa jo preprosto zamenjajte za dalgona matcho.

Sladkane pijače in gazirane pijače

Sladkor in kofein igrata glavno vlogo v marsikateri gazirani in sladkani pijači. Težave, ki jih v našem telesu lahko povzroči kofein smo že omenili, sladkor pa na nas slabo vpliva na več načinov. S staranjem naše telo proizvede manj kolagena, njegovo pomanjkanje pa med drugim tudi poslabša videz celulita. Sladkor in sladkane pijače povzročajo, da se kolagen v našem telesu počasneje proizvaja, poleg tega pa tudi na splošno pospešuje staranje naše kože.

Mineralna voda

Škodo, ki jo povzročajo sladke gazirane pijače smo že omenili. Toda tudi gazirana mineralna voda lahko poslabša videz celulita. Plini v gazirani vodi namreč zadržujejo vodo v telesu in motijo ​​mikrocirkulacijo, ki povzroča otekanje. Pijte raje zadostne količine navadne vode. Dovolj vode bo izboljšalo vodno ravnovesje v vašem telesu, posledično pa se bo izboljšala tudi presnova. Koža bo nato postala elastična in gladka, videz celulita pa bo zmanjšan.

Pivo

Ja, tudi vaši najljubši poletni pijači se bo treba izogibati. Pivo namreč vsebuje rastlinski estrogen – ženski hormon, ki prenaša toksine iz vitalnih organov do mest, kjer bo razkrajanje manj nevarno za telo. Na teh mestih nato nastane celulit. Poleg tega pa alkohol poveča apetit, kar lahko tudi vpliva na prekomerno težo in poslabšanje videza celulita.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close