"Teorija rdečih nohtov" - TikTok trend, ki ga lahko ignoriramo

01. oktober 2022

"Teorija rdečih nohtov" - TikTok trend, ki ga lahko ignoriramo

01. oktober 2022
Foto: Instagram

Spet nov TikTok trend, zaradi katerega si mnoge nohte lakirajo z rdečo barvo. A mi mislimo, da ta trend lahko ignorirate.

V zadnjem času je na družbenih omrežjih, natančneje na TikToku, spet postala aktualna teorija, da je moškim najbolj všeč, če ima ženska rdeče nalakirane nohte, oziroma, da jih ta barva na nohtih nezavedno privlači.

Če je vaša trenutna misel: “Koga briga, kakšen lak za nohte imajo moški najraje na ženskah?” – se strinjamo.

Odkar pa je uporabnica GirlBossTown prva razložila teorijo na TikToku, je omrežje zavzel nov lepotni trend, kjer ženske teorijo preizkušajo v praksi. In za kaj točno gre in kaj stoji za ključnikom “RedNailsTheory”, ki ima več kot 11,5 milijona ogledov?

Teorija rdečega laka za nohte na TikToku

V svojem viralnem videu Robyn Delmonte pojasnjuje, kako je opazila, da so moški vedno pozorni, ko si nalakira nohte rdeče, v nasprotju s tem, ko ima kateri koli drug lak za nohte. TikTokerka še pravi, da ji je bilo nenavadno, da je od moških prejela komplimente glede barve njenega laka za nohte – in to za rdečo barvo, za katero je vedno mislila, da je barva, ki jo “bo nosila njena babica”.

Dokler se ji nekega dne ni posvetilo. “V devetdesetih, ko smo odraščali, so ženske pogosto nosile rdeče nohte, še posebej naše mame,” pravi Robyn.

@girlbosstown Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan ♬ original sound – GirlBossTown

“Čudno je, ampak mislim, da moške privlačijo rdeči nohti, ker jih spominjajo na njihove mame, ki so skrbele zanje, ko so bili otroci. Ali pa je to nekakšna mamina težava,” nadaljuje in namiguje na nezdrav odnos z mamo.

V drugem videu o rdečih nohtih je svoje misli še podrobneje predstavila. “Moške privlačijo rdeči nohti, ker so imele med odraščanjem vse njihove prve zvezdniške simpatije in učiteljice vedno rdeče nohte.” Videoposnetek je hitro postal viralen in ženske zdaj na TikToku preizkušajo teorijo in si lakirajo nohte na svetlo rdeče, da bi ugotovile, ali to drži.

@laciecouto lol #greenscreen ♬ Meanwhile we silly tf – topher

Tako je @laciecouto delila posnetek svojih rdeče nalakiranih nohtov skupaj s fotografijo vseh sporočil na Snapchatu, ki jih je prejela kot odziv. Rekli bomo le, da je potrdila, da zanimanje moških za rdeče nohte obstaja, a ne bi šli tako daleč, da bi sklepali, da zato, ker jih rdeča barva spominja na otroštvo in mamo.

Rdeči nohti pa so že od nekdaj vzbujali pozornost in tukaj je nekaj drugih, dokazanih teorij.

Raziskave so potrdile, da moške rdeča barva privlači, vendar iz drugih razlogov. Za začetek bi se bilo najbolje strinjati, da rdeča barva različnim ljudem pomeni različne stvari, velik dejavnik pa je tudi kultura. Rdeča barva namreč na Kitajskem predstavlja srečo, v zahodnih državah pa je simbol ljubezni in strasti.

Toda vse to ne pojasni, zakaj je rdeča barva tako priljubljena na nohtih?

Eden od razlogov je, da svetla barva na splošno pritegne pozornost. Zaradi tega uporabljamo tudi rdečo barvo za oznako nevarnosti. Raziskava Univerze v Rochesterju je pokazala, da se ljudje pogosteje osredotočajo na rdeče predmete, a tudi, da ima ta barva posebno vlogo pri privlačnosti, ki sega vse do naše evolucije.

Foto: Instagram

Omenjena raziskava je namreč pokazala, da samce primatov še posebej privlačijo samice rdeče barve. Koža samic pavijanov in šimpanzov na primer postane vidno rdeča, ko se približujejo ovulaciji, kar pošilja jasen spolni signal, namenjen privabljanju samcev.

Da bi preučili učinek rdeče barve, so raziskovalci opazovali reakcije moških na fotografije žensk, oblečenih v oblačila različnih barv. Moški so ocenili, da so ženske, oblečene v rdeče, bistveno bolj privlačne in spolno zaželene, kot če so bile oblečene v druge barve. Izkazalo se je tudi, da je ženska, ki nosi rdeče obleke, bolj verjetno prejela povabilo na maturantsko zabavo in deležna dražjega zmenka.

Nauk zgodbe? Vse to se sliši lepo in prepričljivo, ampak ali moramo v imenu moške pozornosti res teči v salon? To je trend, ki bi ga najraje preskočili – če je izbira laka za nohte (oziroma česar koli, kar si ženska nanese) pogojena z interesom moškega.

Na srečo je za tiste, ki radi sledite trendom, na voljo še veliko drugih jesenskih trendov nohtov – od značilnih glaziranih nohtov Hailey Beiber do nove različice francoske manikure. Če pa vam je všeč rdeča, ki ostaja klasika, izvolite. Uživajte v svoji čudoviti manikiri!

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close