Težkemu boju zvezdnice proti neverni bolezni ni videti konca

27. julij 2020

Težkemu boju zvezdnice proti neverni bolezni ni videti konca

27. julij 2020

»Grozno se bojim, vendar upanja, da bom na koncu zmagala, ne bom izgubila!«

Zvezdnica najbolj priljubljene serije 90-ih let se bori za življenje in zadnje novice niso spodbudne …

Shannen Doherty je javnosti najbolj znana po vlogi Brende Walsh v seriji Beverly Hilly 90210. Čeprav je kasneje igrala tudi v drugih serijah in filmih, te vloge ni nikoli presegla.

https://www.instagram.com/p/B067d6YBSNY/

Igralka ima že od leta 2015 resne zdravstvene težave, ko si ji diagnosticirali raka dojke.

Prizadevanja zdravnikov, da bi jo ozdravili brez mastektomije ali agresivnih načinov zdravljenja, niso obrodili sadov. Rak se je razširil še na bezgavke.

Kot rezultat tega je igralka prestala številne terapije, vključno z mastektomijo, kemoterapijo, sevanji in operacijo. Leta 2018 je povedala, da je ozdravljena. Rak se je po agresivnih zdravljenjih »umaknil« in njeni izvidi so bili dobri.

Žal se je rak vrnil pred dobrim letom. Novico, da ima raka v četrti fazi, je igralka kar nekaj časa skrivala , nato pa je o njej javno pregovorila v začetku leta.

V težkih časih ji stojita ob strani prijateljici Sarah Michelle Gellar in Selma Blair

Shannen Doherty je odkrito spregovorila o izzivih, s katerimi se srečuje. Med obiskom TV oddaje je svoje občutke in strahove delila z občinstvom. Priznala je, da se pogosto sprašuje, zakaj je ravno njo doletela ta zahrbtna bolezen, in da jo je strah.

Kljub vsemu pa poskuša zvezdnica ostati pozitivna in upa, da bo bolezen ponovno premagala.

Na žalost pa statistika ni na strani igralke, saj gre za četrto stopnjo raka, ko zdravniki lahko za pacienta naredijo zelo malo. Shannen pa ne izgublja upanja, zato je lahko številnim, ki se bojujejo proti tej bolezni, pravi navdih.

Četrta stopnja raka pomeni obstoj metastaz in rak ni več lokaliziran na samo enem mestu. Cilj zdravnikov je, da poskušajo čim bolj upočasniti rast tumorja in izboljšati kakovost življenja.

Igralka se je usmerila k zdravi prehrani, prijatelji in družina pa ji nudijo popolno podporo na tem napornem potovanju.

Shannen poskuša čim bolj uživati v življenju.

Na svojem Instagramovem profilu objavlja številne trenutke svojega življenja. Pred kratkim je objavila selfie, ki sledilce motivira, da med pandemijo COVID-19 ostanejo doma, da zaščitijo tiste z oslabljenim imunskim sistemom, vključno z rakavimi bolniki, kot je sama.

https://www.instagram.com/p/B-A35s4hCqF/

Bravo, Shannen!

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close