TikTok je poln nasprotujočih si nasvetov – našteli smo jih deset!

22. februar 2023

TikTok je poln nasprotujočih si nasvetov – našteli smo jih deset!

22. februar 2023
Foto: Instagram @frenchstyle.agi

Kako biti “tisto dekle”, toda obenem ne smemo biti eno izmed “pick-me girls” in drugi nasprotujoči si trendi.

TikTok je vir neskončnih trendov, služi nam kot način prokrastiniranja in lenarjenja, obenem pa nas inspirira, uči novih plesov, pesmi in trikov za vsakdanje življenje, nam predaja novice … tako kot druga družbena omrežja ima tudi TikTok svoje prednosti in slabosti, ena izmed njih so gotovo precej nasprotujoči si trendi. 

Nekaj časa se je govorilo o tem, kako postati “tisto dekle” (That Girl) in kakšen “vajb” imajo ta dekleta. Nato se je zgodilo “anti-that girl” in “pick-me girls” gibanje, ta dekleta so neprestano v nekih “erah”, ki se konstantno spreminjajo. 

Foto: Instagram @hannaschonberg

Pri gledanju takšnih vsebin je včasih potrebno narediti korak nazaj in oceniti celotno situacijo: ali gre pri vsem skupaj zgolj za rotacijo ponavljajočih se trendov, ki v navezavi z drugimi trendi sploh niso smiselni, ali gre dejansko za uporaben trend? Naštevamo nekaj takih kombinacij, ki so najbolj v nebo vpijoče.

1. Vplivneži na vas vplivajo, toda obenem vam predstavljajo koncept “deinfluencinga”

Koncept vplivnežev je jasen: na nas vplivajo s svojimi mnenji in sponzorji, ki jim objave in promocijo plačajo. Čeprav je takšno delo pogosto kritizirano, pa si lahko priznamo, da smo gotovo že slišali za izdelek ali storitev, ki jo je predstavil kateri od vplivnežev in vplivnic ter bili na koncu povsem navdušeni.

Kakorkoli že, vplivneži po novem sledijo novemu trendu, ki ga imenujejo “deinfluencing”, o katerem smo že pisali. V teoriji gre za to, da nam vplivneži iskreno povejo, za katere izdelke naj ne zapravljamo denarja. Toda … ali ni to spet vplivanje na ljudi? 

Foto: Instagram @alix_earle

2. Smo lepši z debelim nanosom podlage ali zgolj z majhno pikico korektorja?

Če še niste slišali za Meredith Duxbury – poglejte si njene videe, v katerih si makeup umetnica na obraz nanese ogromno količino podlage (natančneje: desetkrat pritisne na pumpico stekleničke), nato pa si vse skupaj razmaže kar z rokami, doda še korektor, senčilo in bronzer. Njeno tehniko so preizkusili tudi številni drugi TikTokerji, ki pravijo, da končni rezultat sploh ni tako slab! 

Na drugi strani TikToka pa se najdejo vsa dekleta, ki zagovarjajo bolj naraven videz v stilu Hailey Bieber: Pikica korektorja in to je to. Zagovarjajo načelo, da manj ličil na obrazu deluje bolj sveže, naravno, prav tako pa se izogibajo večplastnemu makeupu

3. Bodite “tisto dekle” in hkrati ne bodite tisto dekle

Koncept “tistega dekleta” je dobil zalet nekje v prvi polovici leta 2021, toda dekleta ima še vedno v svojih krempljih, le v novi preobleki.

Tisto dekle promovira wellness – vsako jutro vstane ob petih zjutraj, pospravi posteljo, napiše nekaj strani v svoj dnevnik, gre v fitnes v svojem kompletu pajkic in topu, si nato naredi zdrav zajtrk in smuti za po poti v službo, neprestano ima prižgane sveče, vedno pa si najde čas za urejanje nohtov in kože. Aja, in seveda živi v čudovitem stanovanju, po vsej verjetnosti je vse v bež barvi. 

Foto: Instagram @frenchstyle.agi

Kaj je torej njeno nasprotje? Vsi TikTokerji, ki namenoma prikažejo realno življenje. Ja, tudi realno življenje je zdaj trend. 

4. Ob petih zjutraj vstajajo samo uspešni ljudje, toda upamo, da niste pod pritiskom, da to počnete

Prej omenjeni trend tistega dekleta se danes kaže tudi v novejši različici rutine 5-9, pri kateri gre za rutino, ki jo imamo štiri ure pred svojim 9-5 delovnikom. Kako si zapolnite čas pred službo, kako zelo produktivni ste? Produktivnost tudi v prostem času je ključ do uspeha in bog ne daj, da se zbudimo pet minut pred odhodom iz službo ali pa se po prihodu domov samo uležemo na kavč.

Na srečo se tudi pri tem trendu najdejo nekateri, ki redno prakticirajo bolj ležeren stil življenja. So zato kaj manj uspešni?

@fairlyjaded someone pls explain #5to9 #morningroutine #alwayslate #videodiary #relatable ♬ original sound – Music table

5. Intuitivno prehranjevanje, ampak vseeno štejte kalorije, prosim.

Na eni strani imamo intuitivno prehranjevanje in neštete pozive dietetikov, naj že prenehamo z izumljanjem bizarnih in neuporabnih diet, na drugi strani pa številne fitnes vplivneže, ki vztrajno delijo svoje recepte za hujšanje in zdravo življenje, pri katerih je ključno, da se štejemo kalorije in pazimo na vsak grižljaj.

6. Nujno se lotite fitnes izzivov! Ali pač ne, če vam ne grejo …

Tole nasprotje je precej podobno prejšnjemu – fitnes izzivi neprestano krožijo in pogosto niso najlažji (ste že preizkusili vadbo 12-3-30?), najdete pa jih lahko ogromno. No, če so vam pretežki, se ne sekirajte, ker na drugi strani obstajajo izzivi, ki so lažji, bolj “soft” in obenem vključujejo celo dan za počitek!

Foto: Profimedia

7. Postavite svojo prebavo na prvo mesto – toda ali jemati prehranska dopolnila ali ne?

Zdravje naše prebave je cela niša na TikToku, pri kateri najdete neskončno zgodb ljudi, katerih zdravje in počutje se je neverjetno izboljšalo, ko so svojo prebavo postavili na prvo mesto!

Čeprav gre na eni strani za ljudi, ki s svojimi nasveti zares pomagajo in obenem trdijo, da se to da doseči brez strupenih prehranskih dopolnil, pa imamo na drugi strani tiste, ki ljudi prepričujejo, da brez prehranskih dopolnil ne bodo preživeli ter da je vsaka napihnjenost že znak za alarm, saj se verjetno soočamo s sindromom razdražljivega črevesja. 

8. Telo si oblikujte s pomočjo oblačil za oblikovanje telesa, toda bodite takšni, kot ste! 

Foto: Profimedia

Oblačila za oblikovanje telesa so resna zadeva – na TikToku lahko vidimo nešteto videov, v katerih jih ljudje kupujejo, preizkušajo in ocenjujejo, nato pa iščejo cenejše ali boljše različice. Skims ali Spandex? Obstaja kaj cenejšega? Na drugi strani pa živimo v času, ko je pozitivno dojemanje teles vseh velikosti izjemno pomembno in priljubljeno. Zakaj bi torej morali spreminjati obliko svojega telesa?

Številni TikTokerji se tako sprašujejo, ali pri oblačilih za oblikovanje telesa ne gre v resnici zgolj za strah pred debelostjo oziroma debelofobijo? Zakaj sploh nosimo takšne spodnjice in tope in katerim lepotnim idealom s tem sledimo? 

9. Zvečer si zalepite usta, ampak raje ne, ker je morda nevarno

Ste že slišali za zalepljenje ust, medtem ko spite? Ta tehnika naj bi pomagala, da začnete dihati skozi nos, to pa naj bi pripomoglo k boljšemu spancu. Na začetku je malce neprijetno, toda ko se navadite, boste nehali smrčati, znebili se boste jutranjega zadaha, vaš spanec bo globok in prijeten, dihanje skozi nos pa priporočajo tudi strokovnjaki. 

@refinery29 Mouth taping has the internet divided. Would you try it? Disclaimer: This isn’t for everyone. Consult your doctor if you have a specific medical condition and stop if you feel discomfort. #mouthtaping #beautyhacks ♬ Cloudy – Ponder & Slip.stream

Po začetnem navdušenju pa so se med TikTokerji začeli porajati dvomi: je to res varno? Ali res učinkuje? Oglasili so se celo nekateri strokovnjaki, ki pravijo, da se v primeru, da ne dihamo skozi nos, raje pogovorimo z osebnim zdravnikom, z zalepljenjem ust namreč tvegamo, da naša koža okoli ust postane razdražena ali pa zaradi zamašenega nosu težko dihamo skozi nos, kar je ob zalepljenih ustih celo nevarno.

10. Vaš obraz naj bo konkretno napudran, toda ne preveč, ker je lahko videti kot fasada

“Baking” tehnika je bila najbolj popularna okoli leta 2015, toda še danes jo zagovarjajo številni makeup umetniki, ki pravijo, da se podlaga tako najbolj utrdi, vaše pore pa praktično izginejo. Na drugi strani pa se ljudje sprašujejo, ali ni vse skupaj preveč podobno plastem torte ali pa debeli fasadi.

Skratka, sami se odločite, kako želite izgledati, ampak vseeno sledite trendom, prosim.  

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close