TikTok odkril odlično rešitev za suhe ustnice!

18. januar 2023

TikTok odkril odlično rešitev za suhe ustnice!

18. januar 2023
Foto: Instagram

Ob hladnem in vetrovnem vremenu bomo posledice najprej občutili na obrazu, suhih rokah in razpokanih ustnicah. Ustnice, ki se luščijo, pečejo in zategujejo, pa niso prav nič prijetne in zapeljive.

Pa ne samo zato, ker na takšne ustnice ne moremo lepo nanesti šminke, ampak tudi zato, ker so lahko zelo boleče. Balzami za ustnice niso vsemogočni. Pravzaprav nekateri dermatologi razpravljajo o tem, kako nekatere njihove sestavine celo poslabšajo stanje, namesto da bi ga izboljšale.

Zato ne preseneča, da sta bila v zadnjem mesecu v iskalnik Google zelo pogosto vpisana izraza “kako se znebiti suhih ustnic” in “razpokane ustnice”.

Foto: Pexels

Za kaj pravzaprav gre?

Najnovejšo rešitev je ponudil kdo drug kot TikTok, imenuje pa se “lip basting”. Basting bi lahko prevedli kot polivanje ali premazovanje pečenke v pečici z maščobo, da se ne izsuši. Ja, vemo, ne sliši se ravno privlačno, a zagotavljamo vam, da metoda deluje.

Izumila jo je dermatologinja Shereene Idriss, ki na TiKToku ustvarja pod imenom Pillowtalkderm. V enem od videov pojasnjuje korake premazovanja ustnic. Najprej si vanje vmasira malo L’Oréalovega seruma z 10-odstotno glikolno kislino. “Majhna količina bo naredila ustnice gladke. Ko to dosežemo, jih je treba dobro nahraniti,” pravi in nanje nanese izdatno količino Weleda Skin Food kreme ter pusti, da se vpije. Rezultat je viden že po 15 minutah!

@shereeneidriss Lip Basting 101 🤌 #drylips #drylipshack #lipbasting #weledaskinfood #skinhacks #dermtok #skintok #dermatologist #pillowtalkderm #shereeneidriss @shereeneidriss ♬ Yummy – Justin Bieber

Boljša od nege ustnic z balzamom

Dr. Idriss trdi, da je ta metoda boljša od mehanskega pilinga ustnic, ki je lahko pregrob. Ugotavlja, da večina ljudi dobro prenaša kislinske pilinge, vendar so lahko premočni za tiste, ki so nagnjeni k herpesom ali tiste, katerih ustnice so tako razpokane, da so boleče.

“Lip basting” je boljša metoda od klasiče nege ustnic z balzami in kremami, saj pride vse do korena težave in nas reši suhe, luščeče kože, namesto da bi jo samo zakrila s plastjo mastne kreme.

Foto: Pexels

Katere izdelke uporabiti?

Seveda lahko pri premazovanju ustnic uporabite tudi druge izdelke, na primer Ordinaryjev blažji piling tonik s 7-odstotno glikolno kislino.

Če so ustnice zelo nagnjene k luščenju, dr. Idriss predlaga uporabo negovalnega izdelka brez eteričnih olj, na primer regeneracijskega balzama La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+, oblikovanega za razpokane ustnice in druge težave s suho kožo. Njegove najpomembnejše sestavine so vitamin B5 (ki vlaži kožo, zmanjšuje vnetja in blaži razdraženost) in prebiotiki, ki krepijo zaščitno bariero kože.

@jacquelinekilikita Have you tried lip basting? IB: @shereeneidriss #beautyinatik #lipbasting #drylips #drylipshack #drylipshacks #softlips ♬ Dreamy Vibes – Ocean Bay Jazz

Seveda je kot tretji korak priporočljivo redno nanašanje kakovostnega balzama, s katerim sicer vsak dan zaščitimo ustnice pred suhim in mrzlim zrakom.

Če bomo to rutino izvajali redno – vsak dan, vsak drugi dan ali vsakih nekaj dni, odvisno od potreb naše kože, bo razpokana in luščena koža stvar preteklosti. Da ne omenjamo, kako lepo bo po njih drsela šminka …

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close