TikTokerka razkrila, kako živi po odpravljeni slepoti

05. december 2021

TikTokerka razkrila, kako živi po odpravljeni slepoti

05. december 2021
Vir: Olivia Durant

Uporabnica TikToka s svojimi videi prikazuje svoje novo življenje, saj je bila do pred kratkim od rojstva slepa.

Olivia Durant je bila od svojega rojstva do leta 2016 slepa. Že preden je pridobila svoj vid, je bila v življenju zelo uspešna športnica in podjetnica. Uspeh pa žanje tudi na TikToku, kjer ima preko 76 tisoč sledilcev in 672 tisoč všečkov, saj v videih razlaga, kakšno je življenje, odkar so ji povrnili vid.

Katera stvar te je najbolj šokirala, ko si jo prvič videla?

Na vprašanje, kaj jo je najbolj šokiralo, ko je to prvič videla, je Olivia odgovorila: “Sama sebe.”

V videoposnetku s kar 2,8 milijoni ogledov je razložila, da je bila najbolj šokirana, ko je prvič videla sebe v ogledalu. “Bila sem v eni izmed tistih trgovin, ki ima ogledala na steni, videla sem samo sebe in se pozdravila, ker sem mislila, da je to druga oseba. In nato sem imela majhno krizo identitete, ker je čudno, ko sam sebe ne prepoznaš,” je razložila v videu.

@onidurant Reply to @alithehighest #blindreact #visionimpairment #questionsigetasked #eyesurgery #blindgirl ♬ original sound – Olivia Durant

Tiktokerka razlaga, da je čudno, ko ugotoviš, da ne izgledaš tako, kot si si predstavljal. Na svojem blogu tudi razlaga, da se je spopadala tudi s tem, da ko je vstopila v prostor, je mislila, da jo vsi gledajo, ker je grda. “Ugotovila sem, da me pogledajo, tako kot pogledajo vse druge ljudi, ki vstopijo v prostor.”

Polni prostori

Poleg svojega izgleda, na TikToku razlaga, da so jo presenetili polni prostori. “Koncerti, polna restavracija, kljub, prostori, kjer se veliko dogaja naenkrat in morajo tvoji možgani vse naenkrat sprejeti.”

Težave pa ima še vedno tudi s telesno govorico, saj se je ni nikoli naučila kot otrok. Pogosto pa se ji tudi dogajalo, da so ljudje začeli govoriti zelo glasno, ko so izvedeli da je slepa.

Uporabnica še vedno odgovarja na vprašanja, kako je njeno življenje zadnjih pet let drugačno, med drugimi vsebinami pa tudi prikazuje svojo življenjsko pot in uspehe.

Nisem pridobila le svojega vida – sedaj imam drugo priložnost živeti. In tisti mali prestrašeni punčki sem obljubila, da bom to izkoristila.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close