Tinder izdal slovar izrazov za vse, ki ne sledijo Gen Z besedišču

10. marec 2023

Tinder izdal slovar izrazov za vse, ki ne sledijo Gen Z besedišču

10. marec 2023
Foto: Instagram @emitaz

Ali ste že slišali za rizz, dateview in kitten fishing?

Slengovskim besedam je danes kar težko slediti, zato se je Tinder odločil, da samskim, ki ne sledijo najnovejšim trendom in izrazom na področju zmenkov, pomaga s slovarčkom aktualnih izrazov. 

Raziskava, ki jo je izvedel Tinder, je namreč pokazala, da ima 62 odstotkov ljudi, starih med 18 in 25 let občutek, da z ljudmi, starejšimi od 25 let, govorijo popolnoma drug jezik. Čeprav se same osnove pogovora na aplikacijah za zmenke niso spremenile, pa pripadniki Gen Z generacije menijo, da govorijo drugače.

Čeprav to pri zmenkarijah načeloma ni večja ovira, saj večina ljudi išče partnerja v isti starostni skupini, pa bo slovarček pomagal tudi pri vsakodnevnih pogovorih s pripadniki druge generacije. 

Foto: Instagram @sincerelyjules

Večino izrazov je Tinder že omenil decembra v svojem poročilu za leto 2022, v katerem so zapisali, da mlajša generacija kuje nove izraze, s katerimi bi opisali razvijajoča se razmerja, izrazi pa se nato širijo prek družbenih omrežjih. 

Kateri besede torej lahko najdemo v slovarčku?

Situationship

Med izrazi, ki so že dokaj poznani, toda še vedno aktualni, je izraz situationship, torej situacijsko razmerje, ki opisuje tisto obdobje vmes, ko še nisi uradno oddan in v razmerju, obenem pa ne gre zgolj za avanture za eno noč. 

Foto: Instagram @sincerelyjules

Cushioning

Če ste starejši od 25 let, morda še niste slišali za novi izraz, ki opisuje človeka, ki ohranja razmerja z večimi ljudmi, zato da ima za vsak slučaj rezerve, če se s prvo osebo na seznamu ne izteče dobro. V isto kategorijo bi lahko uvrstili tudi benchanje.

Dateview

Kombinacija besede date (zmenek) in interview (intervju ali razgovor), ki predstavlja zmenek, na katerem dobite občutek, da ste na razgovoru za službo. Razpoloženje je zelo resno, vprašanja so direktna in specifična, odgovori naj bodo strnjeni in jasni. Neprijetno! 

Foto: Instagram @larabegic

Kitten fishing

Verjetno ste že slišali za izraz catfishing, pri katerem se oseba izdaja za nekoga drugega. Mladi pa so skovali nov izraz, kittenfishing. Če je cat velika mačka z veliko lažjo, je kitten majhna mucica in manjša laž. Kittenfishing naj bi namreč pomenil izboljšanje ali polepšanje določenih vidikov našega življenja, z namenom, da bi bili ljudem na aplikacijah za zmenke bolj privlačni. 

Rizz

Rizz naj bi bila krajša oblika besede charisma, torej karizma. Če torej imate rizz, pomeni, da ste očarljivi, privlačni in praktično nemogoče se vam je upreti. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close