TO je 10 najpogostejših napak, ki jih delajo ženske z barvanimi lasmi

29. september 2020

TO je 10 najpogostejših napak, ki jih delajo ženske z barvanimi lasmi

29. september 2020

Nega barvanih las zahteva več pozornosti in je bolj zahtevna kot nega naravnih las. Mnoge ženske, ki se barvajo, delajo določene napake, ki se jih ne zavedajo.

Lase umivajo dan po barvanju

To je najpogostejša napaka. Po barvanju las ne smete umivati vsaj 72 ur, svetujejo strokovnjaki. Da lasje barvo popolnoma »sprejmejo«, je treba počakati tri dni.

Barvanje že pobarvanih las

Če z rezultati barvanja v salonu niste popolnoma zadovoljni in ga želite sami popraviti doma, boste situacijo le še poslabšali. Strokovnjaki svetujejo, da na sveže pobarvane lase nikoli ne nanašate novega barvila.

Prepogosto umivanje las

Zaradi kemikalij v barvi so lasje bolj občutljivi na vodo. Seveda to ne pomeni, da se ne smete prhati, ampak se preprosto izogibajte izpiranju las.

Izpiranje z vročo vodo

Pri izpiranju las temperaturo vode nastavite na mlačno ali hladno. Vroča voda dvigne vrhnjo plast in to je eden najpogostejših razlogov, zakaj barva zbledi. Toplejša, kot je voda, hitreje se izgublja barva.

Na pobarvane lase ne nanašate balzama

Barvani lasje bodo postali suhi in krhki, zato jih je treba negovati s posebnim balzamom za barvane lase.

Balzam ustvari zaščitno pregrado, ki prepreči prehitro izpiranje barve. Balzam nanesite vsakič, ko si umijete lase, čeprav se vam zdi, da so lasje lepi in zdravi.

Grobo sušenje z brisačo

Pretirano drgnjenje z brisačo lahko povzroči, da barva zbledi in poškoduje konice, trdijo strokovnjaki. Lase samo narahlo popivnajte z brisačo, nato pa pustite, da se posušijo na zraku.

Pretirana uporaba sušilca ali likalnika za lase

Barva las je občutljiva na toploto. Da jih ne bi poškodovali, uporabite zaščitni sprej.

Pozabite na sijaj

Beljakovinske plasti las odbijajo svetlobo, vendar barva lahko to zmoti. Če želite lasem obnoviti sijaj, uporabite serum, razpršilo za sijaj ali kakšno drugo nego za lase.

Prevelika izpostavitev sončnim žarkom

Če veliko časa preživite na soncu, nosite pokrivalo, da barva ne bo zbledela ali izgubila sijaja.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close