To je 6 znakov, da morate zamenjati puder!

11. november 2019

To je 6 znakov, da morate zamenjati puder!

11. november 2019

Kadar se na obrazu pojavijo različne nepravilnosti številnim ne pride na misel, da je vzrok za nastale težave na obrazu lahko kriva napačna izbira pudra, zato vam prinašamo seznam šestih trikov, s pomočjo katerih boste ugotovili, ali je čas za nakup novega.

Vse se seveda začne pri osnovi, naši koži. Koža mora izgledati naravno in biti navlažena, da deluje kot osnova za popoln make – up. Seveda pa to ne pomeni, da morate imeti popolno kožo brez ene same nepravilnosti ali aken.

Puder ni v isti barvi kot vaš vrat

To je najbolj očiten znak, da ste izbrali napačen odtenek pudra, in hkrati najbolj pogosta napaka. Če ne želite, da je vaš obraz drugačne barve kot preostanek telesa, izberite odtenek pudra, ki se popolnoma sklada z barvo vašega vratu.

Pore so videti širše

Puder bi moral zagotavljati brezhiben ten in prikrivati razširjene pore, ogrce in druge nepravilnosti. Če vaš puder tega ne prikriva, je čas, da poiščete boljšega.

Slab ten

Če se vam, kljub temu da niste več najstnica, pojavljajo mozoljčki in akne, je čisto mogoče, da razlog tiči v pudru, ki vam ne odgovarja. V tem primeru bi bilo treba preskusiti nov puder, saj je mogoče prav to rešitev vaših težav. Poiščite nekomedogen puder, ki so za kožo nagnjeni k aknam in nepravilnostim, popolni, saj ne zamašijo por, kar lahko vodi do raznih vnetij.

Puder povzroča srbečico

Čeprav bi sami morali prepoznati, da je to slab znak, ga bomo vseeno omenili. Pudra v nobenem primeru ne bi smeli občutiti na koži, če pa povzroča srbečico, rdečico in kakršnokoli drugo reakcijo, ga morate takoj vreči v smeti. Dermatologi priporočajo, da se uporabljajo pudri, ki vsebujejo sestavine, posebej izbrane za občutljivo kožo, kot na primer eperulin, ki pomirja kožo ter preprečuje pojav nepravilnosti pigmentacije.

Vaš obraz je videti, kot da bi nosili masko

Puder bi moral biti neopazen, in če je očem zelo viden, vas nedvomno ne polepša. Možno je, da se napačno ličite, lahko pa je puder pregost za vašo strukturo kože.

Če se, kljub nanosu pudra, nepravilnosti še vedno vidijo, oziroma morate za prekrivanje nanesti več plasti, ga zamenjajte z gostejšo formulo, ki nudi boljšo prekritost.

Na prodajnih policah lahko najdete kar nekaj pudrov, ki zagotavljajo visoko prekrivnost, hkrati pa imajo lahko teksturo, z občutkom lahke kože, ki diha.

Neenakomerna polt

Puder bi moral obrazu zagotavljati svež in zdrav videz, zato je priporočljivo izbrati pudre, ki kljub aknasti koži, zagotavlja enakomerno polt.

Po puder v lekarno? Zakaj pa ne!

Glede na dejstvo, da ima vse več žensk občutljivo, netolerantno kožo, nagnjeno k alergijam in reakcijam, se potreba po preizkušenih, varnih izdelkih veča iz dneva v dan. Če ob prihodu v lekarno niste prepričani, kateri izdelek ustreza vaši koži, pa vam lahko o tem svetuje strokovno osebje lekarne.

In kakšne so prednosti pudrov, ki so na voljo izključno v lekarnah? So dermatološko preizkušeni in popolnoma varni tudi za občutljivo kožo. Nudijo odlično prekrivanje, ampak brez dodatne obremenitve

Zakaj izbrati pudre VICHY Dermablend 3D Correction?

Pudri Dermablend so razviti v sodelovanju s strokovnjaki v Laboratorijih Vichy in so na voljo v lekarnah. So hipoalergeni, nekomedogeni, primerni za občutljivo kožo, obogateni s sestavinami, ki vlažijo in negujejo kožo, ter z UV filtri za zaščito pred škodljivimi vplivi okolja – zagotavljajo visoko prekrivno moč in izjemno obstojnost z lahkim občutkom na koži, brez učinka maske.

Dermablend 3D Correction je odličen korektivni puder za mastno in k aknam nagnjeno kožo, ki zaradi svoje visoke stopnje prekrivnosti odlično prekrije akne, akenske brazgotine in neenakomerno površino kože. Poleg tega pa vsebuje sestavino eperulin, ki pomirja kožo in preprečuje pojav nepravilnosti pigmentacije. Obstojen je do 16 ur in zagotavlja mat videz brez učinka maske. Poleg odličnega prekrivanja tudi deluje na nepravilnosti ter znatno zmanjša njihov videz iz dneva v dan, povečuje pa vašo samozavest 🙂

Pudri ne vsebujeta parabenov, so nekomedogeni in primerni za občutljivo kožo in za vsakodnevno uporabo. Vsebuje faktor SPF 25 za zaščito kože pred negativnimi vplivi okolja in UV žarkov.

Na voljo so v 4 odtenkih (15 Opal, 25 Nude, 35 Sand in 45 Gold), ki se odlično stopijo s kožo za naraven videz polti.

Foto: Instagram, promo

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close