To je barva, ki bo kraljevala v letu 2023!

15. januar 2023

To je barva, ki bo kraljevala v letu 2023!

15. januar 2023
Foto: IMAXtree

Če ste ljubitelji rdeče in roza barve, vas bodo razveselili optimistični odtenki, ki so napovedani kot uspešnice leta 2023.

Znani proizvajalec barv Pantone ob koncu vsakega leta razglasi barvo naslednjega leta, ki jo strokovnjaki izberejo tako, da poskušajo združiti aktualno dogajanje v svetu mode, pop kulture in politike ter ji dodati kanček vibracije, ki si jo želimo v novem letu.

Po rumeni in sivi, ki sta bili razglašeni za barvi leta 2021, ter zapeljivi vijoličasti Veri Peri, ki je kraljevala v letu 2022, je prišel na vrsto nežen, ženstven odtenek, ki vzbuja blaginjo.

Leto optimizma in dobrega počutja

Tisti, ki spremljate horoskop, veste, da skačemo v leto zajca, ki ga zaznamujejo rdeča, roza, vijolična in modra leta, tej zgodbi pa sledijo tudi napovedane hit barve.

Pantone je namreč bogat rdeče-vijolični odtenek Viva Magenta razglasil za barvo leta, to odločitev pa je podprl tudi legendarni ameriški proizvajalec barv Benjamin Moore.

Benjamin Moore, ki je v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja svetu predstavil prvi računalniški sistem mešanja barv, je za leto 2023 predlagal nekoliko nežnejšo, a izjemno očarljivo barvo, v kateri se prepletata rdeča in roza, imenovano Raspberry Red.

Ljubezen, sreča in blaginja

Ženstvena odtenka Raspberry Blush in Viva Magenta nadaljujeta trend Barbie roza, a v veliko bolj prefinjeni različici. Paleta najbolj zaželenih odtenkov vključuje nežne rdeče in roza odtenke, barvo maline, korale in paradižnika, ki so videti izjemno ženstveno.

Te močne, odprte barve, vzbujajo srečo v ljubezni, mir v družini in dobro počutje, ki si ga vsi želimo po turbulentnih letih.

Kako nositi te barve?

Viva Magenta in Raspberry Red sploh nista težki za nošenje, čeprav na prvi pogled morda dajeta tak vtis. Ti odtenki se dobro ujemajo z nežno roza, belimi in bež barvami ter s sivo in temno modro. Lahko jih nosite z džinsom in materiali z bogato teksturo, kot je tvid.

Če se odločite, da boste odtenek maline vključili v trajno sestavo vaše ličilne torbice, bodite pozorni le na eno pravilo: malinin odtenek izberite le za en del obraza.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close