To je barva, ki bo letos najbolj “in” v naših bivalnih prostorih

16. januar 2023

To je barva, ki bo letos najbolj “in” v naših bivalnih prostorih

16. januar 2023
Foto: JUB

JUB je že peto leto zapored izbral barvo leto, ki bo krasila naše notranje prostore.

Kljub temu, da je Pantone barvo leta 2023 razglasil že pred dobrim mesecem, ki izhaja iz družine rdčeih barv, je družba JUB razglasila svojo barvo leta.

Z izborom tokrat izpostavlja še pomembnost recikliranja ter ponovne uporabe materialov in opreme, da bi tudi na ta način posamezniki ozaveščeno prispevali k varovanju našega modrega planeta. JUB-ova barva leta 2023 je nebesno modra Freedom 520D.

Foto: JUB

Svojo izbiro barve utemeljujejo s tem, da se ljudje v iskanju pristnosti vedno vračamo k naravi, ki za nas predstavlja neskončen vir življenja. “Ko skušamo ujeti korak s časom, preplavljenim z milijoni informacij, nas ob nenehnem vsakodnevnem hitenju zaznamujeta otopelost in stres, ki ju nadvse radi utapljamo v potrošništvu. In čeprav se zavedamo prozornosti digitalnega sveta, ki se nam na trenutke zdi zelo resničen, ga znova in znova oživljamo z željo, da nam ponovno odpre pot v navidezno čustveno uteho.”

Pravijo, da zato ni presenetljivo, da v svojih domovih skušamo vzpostavljati močnejše vezi z naravo. V domu iščemo varno zavetje, kjer se lahko sprostimo, pozabimo na tesnobo, izčrpanost in dnevne napore ter svobodni uživamo v kakovostnem bivalnem okolju ter času s svojo družino.

Foto: JUB

Naš planet je naša prihodnost

Z izbiro letošnje barve so v JUB-u predvsem poskušali ujeti elemente narave, s katerimi boste občutili ugodje in lahko na novo osmislili dom. Nebesno modra bo v vaših domačih prostorih zbujala občutke svobodomiselnosti in povezanost z naravo.

Foto: JUB

“S prepletanjem različnih modrih ali sorodnih, zlasti zelenih in turkiznih tonov s hladnega spektra barvne lestvice, lahko na vzorcih pohištva, stenskih tapetah ali v dekorativnih dodatkih, kot so zavese, preproge, blazine, keramika z retro vzorci in sobne rastline, v vašem ambientu dosežete pomirjujoč učinek in v njem prekinete zdolgočaseno monotonijo,” pa še glede dodatne dekoracije razlagajo v JUB-u.

Foto: JUB

Z letošnjo izbiro pa želijo pri JUB-u predvsem opozoriti na pomembnost varovanja našega modrega planeta.

“Planet Zemlja ne pripada nam, pač pa njemu pripadamo vsi. Vse prevečkrat namerno ignoriramo dejstvo, da ga prekomerno izkoriščamo le zase ter pri tem uničujemo milijone živalskih in rastlinskih vrst, s katerimi si ga delimo. To, da dihamo čist zrak in imamo dostop do pitne vode, ni več samoumevno,” pravijo.

Foto: JUB

K boljšemu in čistejšemu planetu mora prispevati vsak posameznik, JUB pa si tako tudi prizadeva svoje uporabnike spodbujati k ponovni uporabi materialov in prenovi starega pohištva, razlagajo.

“Stvari lahko popravimo, obnovimo, recikliramo in ponovno uporabimo. Na tak način lahko doprinesemo, da bo naš skupni ‘dom’ čistejši in prijaznejši za življenje. Skupaj lahko ‘restavriramo’ naš modri planet.”

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close