K. F. / 25. januar 2023

To je barva, ki to sezono ne sme manjkati v vaši garderobi

Po vladavini barbie roza in skrivnostne vijolične barve, ki se bo nosila v prihodnjih mesecih, na sceno vstopa barva maline, zelo tiho pa se je med napovedane uspešnice prikradla tudi živo modra barva, polna vedrine.

Modne hiše Victoria Beckham, Tory Burch in Laquan Smith so živahno modro predstavile na svojih modnih revijah, številne high street znamke pa so jo že vključile v svoje zadnje kolekcije.

Z odlično izbiro kosov v živo modrih odtenkih prednjači H&M, v katerem se ta optimistična barva prepleta z novostmi na vseh oddelkih – od športnih preko sproščenih do elegantnih, s ponudbo živahnih modrih kosov pa ne zaostajajo niti Mango, Zara in Stradivarius.

Foto: Instagram

Kako nositi živahno modro?

Vpadljiva, a ne tako dekliška kot roza, je živo modra barva izjemno nosljiva. Odlično izgleda v kombinaciji s kavbojkami in kosi v drugih odtenkih modre, ki jih lahko slojite in ustvarite eleganten outfit po zadnji modi.

Živo modra barva se dobro poda k sivim, bež, črno-belim modnim kombinacijam, kombiniramo pa jo lahko tudi z drugimi svetlimi barvami, kot sta fuksija ali travnato zelena, čeprav “color block” stil letos ni tako popularen.

Foto: Instagram

Modra barva za začetnike

Če so nevtralne barve osnova vašega stila in z modrimi kosi ne želite preveč izstopati, poskusite z majhnimi detajli. Prisrčna torbica bo dodala piko na i vsaki obleki, ki potrebuje malo življenja, modre petke pa bodo dodale lep poudarek vaši najljubši kombinaciji, ki jo sestavljajo kavbojke in črtasta majica.

Foto: Instagram

Vse do pomladi, ko bo živahno modra čisto zavzela modno sceno, jo lahko postopoma uvajate v svojo garderobo. Od plaščev do kratkih brezrokavnikov in asimetričnih torbic – za vas smo poiskali 10 živahnih modrih kosov iz aktualne ponudbe.

Avtor
Piše

K. F.

New Report

Close