»To je bila moja največja nočna mora!« Fotograf o ozadju srečnega portreta kraljeve družine

12. oktober 2020

»To je bila moja največja nočna mora!« Fotograf o ozadju srečnega portreta kraljeve družine

12. oktober 2020

Čeprav so bili na fotografiji vsi nasmejani, je bila resničnost čisto nekaj drugega

Za javnost in oboževalce britanske kraljeve družine, je bil to zelo pomemben dan. Cela ožja družina je srečno pozirala na skupnem portretu ob 70. rojstnem dnevu princa Charlesa.

Fotografiranje je bilo na zelenici pred Clarence palačo, kjer živita Charles in Camilla. Fotografija družine naj bi pokazala, da se kljub različnim sporom, člani družine še vedno odlično razumejo.

Toda resničnost je bila precej drugačna. Vsaj tako trdi fotograf, ki je bil zadolžen za kraljevsko fotografijo. Za nasmehi, objemi in na videz navdušenimi obrazi je bilo v resnici veliko napetosti in jeze.

V novi knjigi Harry in Meghan: Iskanje svobode, je fotograf razkril, da je imel za nalogo pokazati skladno kraljevo družino. Pravi, da je bila to zanj ena najtežjih nalog, kar jih je imel do takrat.

Po njegovih besedah je bila napetost med princem Williamom in Harryjem več kot očitna in oba sta zelo težko pristala na skupno fotografiranje. Ob pogostih izgovorih zaradi poslovnih obveznosti je družina le stežka uskladila datum. In še, ko so se uskladili glede tega, se je prava mora šele začela.

Fotograf je moral narediti portret, na katerem je prikazana srečna in harmonična družina. Fotograf pravi, da je bila to misija nemogoče, saj je bilo nestrpnost videti že na kilometer. Niti Harry niti William nista bila srečna, da morata pred objektivom igrati srečo.

Bilo je to spomladi leta 2018, zato lahko samo ugibamo,kako je družina funkcionirala pri nadaljnjih skupnih projektih. Situacija je dosegla vrhunec pozimi leta 2019, ko sta se Harry in Meghan odločila, da bosta nekaj mesecev preživela v Kanadi, kjer sta sprejela življenjsko odločitev. Odločila sta se, da bosta zapustila kraljevo družino in začela življenje daleč stran od britanskega dvora.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close