To je najboljši življenjski moto na svetu – mi se strinjamo, pa vi?

25. marec 2020

To je najboljši življenjski moto na svetu – mi se strinjamo, pa vi?

25. marec 2020

Zamislite si naslednji scenarij – dan se je začel z visokimi pričakovanji in končal s slabimi rezultati.

Imeli ste prost dan, dobre volje ste skočili iz postelje ter z glavo udarili v poličko. In to je bila samo prva od 1.000 nesreč in stisk, ki se vam jih je zgodilo tistega dne in vas tako odmikalo od stvari, ki ste jih želeli početi. Končal pa se je tako, da vam je frizerka naredila frizuro, kot bi imeli na glavi zebro – on trdi, da je to skrajno moderno, vam pa je videti … zebrasto.

Ni najlepši scenarij, se strinjate? Vsi smo že doživeli tak dan – ko nikoli ne gre tako, kot bi moralo. V takih dneh lahko pomagajo samo pametni izreki – da bi iz vsega izvlekli vsaj nekaj pozitivnega.

V uredništvu se strinjamo, da je najboljši moto vseh časov:

HUMOR JE DEŽNIK PAMETNIH LJUDI

Veste, kdo je to dejal? Erich, Kästner, nemški pesnik, satirik in scenarist. In komu je to rešilo dan? Nam, nedvomno, verjetno pa tudi vam. Ko gre vse narobe, pomaga samo gora humorja.

To je celo znanstveno dokazano. Smeh znižuje raven adrenalina in kortizola, izboljšuje se razpoloženje, aktivira se več kot sto mišic in spodbuja hormon sreče. Vse to se zgodi, če se včasih znamo nasmejati svojim težavam. In z zebro na glavi, to ne bi smela biti taka težava, kajne?!

Pinterest

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close