To je novi Mercedes-Benz C karavan

19. februar 2019

To je novi Mercedes-Benz C karavan

19. februar 2019

Ko si želiš nekaj več od avtomobila … Prefinjen, udoben, praktičen, bolj športen in bolj digitalen. To je novi Mercedes-Benz razred C (karavan).

Avtomobilski trg je danes v razcvetu, to je dejstvo. V zelenih številkah je že od leta 2013. Tudi Slovenci kupujemo avtomobile kot še nikoli.

V (pre)nasičenem trgu avtomobilov je Mercedes-Benz poskrbel za obsežno prenovo karavana, ki resnično v vseh pogledih izstopa iz povprečja.

Prenovljeni Razred C v karavanski različici

Gre za model avtomobila, ki je bil prvič predstavljen že leta 1993 in ima za sabo bogato zgodovino izkušenj in izboljšav.

Nikoli ni tako dobro, da bi ne moglo biti še boljše.

Vodilo inženirjev pri prenovi novega Razreda C.

Tokrat so prenovili skoraj 50 odstotkov vseh komponent Mercedes-Benz Razreda C.

Prefinjen in udoben

Zunanjost in notranjost C karavana je tako prefinjena, da enostavno ostane v spominu. S svojo prisotnostjo na cesti vedno izstopa iz povprečja.

Izgled avtomobila in status blagovne znamke se navezujeta na sodobnost in eleganco.

Izbrani kakovostni materiali in sodobna tehnologija omogočajo udobje na najvišji ravni.

Paket ENERGIZING je pri Mercedes-Benzu sinonim za udobje, ki sprošča in pomirja, a ob enem tudi aktivira in stimulira potnike.

S pomočjo inovativne inteligence lahko upravljate s svetlobo, zvokom in dišavami, ki so oddaljeni samo s pritiskom na gumb. Prvič predstavljena funkcija masaže sedežev za voznika in sovoznika v Razredu C ter nočna ambientalna osvetlitev z do 64 barvami poskrbi za posebno vzdušje v potniški kabini, ki ji ni para.

Za večjo mero udobja med vožnjo po novem skrbi zračno vzmetenje oziroma podvozje s tehnologijo DYNAMIC BODY CONTROL.

Praktičen in varen

Že sama karavanska različica (T model) je sinonim za praktičnost, pri Mercedes Benzu pa klasične lastnosti karavana nadgrajujejo s prefinjeno in praktično uporabo.

Pri modelu s paketom EASY-PACK se vrata prtljažnika odpirajo in zapirajo elektronsko s pritiskom na gumb.

Dvojno dno s praktičnimi rešitvami zagotovi, da se nerodni kosi prtljage vozijo tako udobno in varno kot potniki Razreda C.

Bogat paket varnostnih asistentov skrbi za varno vožnjo potnikov in vseh ostalih udeležencev v prometu. Sprednja kamera ima po novem doseg do 500 m. Avtomobil pri hitrosti med 80 km/h in 180 km/h pa lahko samodejno menja vozni pas na avtocesti.

Za preventivno varnost v nočnem času po novem skrbijo prilagodljivi inteligentni žarometi MULTIBEAM LED. Vsak žaromet ima 84 posamičnih LED diod, ki se prilagajajo glede na razmere na cesti.

Športen in digitalen kokpit

Sodoben in športen izgled se lepo zliva skupaj s tehnologijo in plemenitim vzdušjem iz višjega razreda.  

Povsem nov je kar 10,25-palčni prikazovalnik multimedijskega sistema in digitalni zaslon z merilniki, ki omogoča razkošno vizualizacijo podatkov o vožnji.

Omembo pri prenovi si zasluži tudi nov, še bolj ergonomičen in uporaben volan. Z upravljanjem različnih podatkov na dotik postavlja nove standarde voznikovega udobja.

Novost je tudi nov 1,5-litrski 4-valjni bencinski motor z močjo 135 kW in tehnologijo EQ Boost, ki pripomore k večji učinkovitosti tako na področju porabe kot pospeševanja.

Foto: Jan Gregorin

Avtor
Piše

ales

Style. Več novic

New Report

Close