Pet ključnih dizajnerskih nasvetov, ki jim preprosto morate slediti

23. marec 2023

Pet ključnih dizajnerskih nasvetov, ki jim preprosto morate slediti

23. marec 2023
Foto: Instagram @carlotaweberm

Notranja oprema ni mačji kašelj.

Ali veste, v kakšnem stilu si želite opremiti svoje sanjsko stanovanje? Ali sledite Architectual Digestu za inspiracijo, imate vision boarde na Pinterestu, spremljate Instagram profile z notranjo opremo? Nekateri so pri načrtovanju zelo ambiciozni, toda pogosto se osredotočamo na napačne stvari.

Katerim načelom torej slediti pri načrtovanju?

1. Estetika je luštna, ampak udobje je ključno

Zakaj bi karkoli imelo prednost pred udobjem, sploh pa pri opremljanju naših domov? Morda je nenavaden fotelj res izjemno lep in izgleda čudovito na sliki, toda ali je v resnici udoben?  Če se pri izbiri pohištva odločate med lepoto in udobjem, definitivno izberite udobje, prostor pa raje popestrite z dodatki, kot so blazine, rože, kavne mizice in tako dalje. 

Foto: Instagram @simonepolk

2. Osredotočite se na eno stvar.

Zapomnite si, tudi Rim ni bil zgrajen v enem dnevu. Verjetno boste kaj hitro ugotovili, da opremljanje stanovanja ali hiše ni poceni. Zato se osredotočite na eno stvar, kot je pleskanje sobe, in postopoma gradite svoj dom. Če se osredotočite na eno stvar naenkrat, imate tudi dovolj časa, da ugotovite, kaj vam je zares všeč ter kako boste svojo vizijo uresničili, ne da bi pri tem trpela vaša denarnica. 

3. Ne kupujte nepotrebnih elementov

Živimo v času, ko nas TikTok in Instagram zlahka prepričata, da je določen kos, ki je popularen med vplivneži, res vreden nakupa, čeprav ta morda sploh ne sodi v vašo vizijo. Opomnite se, da teh kosov ne potrebujete, enako velja tudi za nenadne želje po novih vazah iz Ikee. Nepotrebni kosi bodo namreč povzročili kaos v vašem stanovanju. Namesto tega raje prihranite denar za elemente, ki jih zares potrebujete in za katere točno veste, kam jih boste postavili ter zakaj. 

Foto: Instagram @villa_pocket

4. Prostori naj bodo svetli

Čeprav je morda v določenem trenutku moderno, da so bivalni prostori v temačnih barvah, ki nedvomno pokažejo določeno vzdušje stanovanja, toda obenem so lahko tudi krivci za slabo razpoloženje. Temačni prostori nas lahko spravijo v nenavadno razpoloženje, hkrati pa optično zmanjšajo prostor in mu dajo vtis natlačenosti. Čeprav ni potrebno, da se lotite belega ali bež minimalizma, pa vseeno priporočamo, da prostore odenete v svetle in tople barve, ki bodo optično povečale prostor ter izboljšale vaše razpoloženje. 

Foto: Instagram @restyleart

5. Ne bojte se mešanja stilov

Če ste tudi vi eni izmed tistih, ki so jim všeč različni stili in dizajni in kar trepetajo ob misli, da se bodo morali odločiti za enega in pri njem vztrajati – naj vas potolažimo. Stili se lahko tudi mešajo, tako se namreč lahko prikaže tudi vaša osebnost.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close