5 trikov, s katerimi boste optično povečali svoje oči!

22. maj 2023

5 trikov, s katerimi boste optično povečali svoje oči!

22. maj 2023
Foto: Pexels

Rezultati raziskav pravijo, da so velike oči povezane z otroškimi obrazi, posledično pa tudi z ljubkostjo in prijaznostjo. Tudi če niste bili rojeni z ogromnimi Bambi očmi, ne skrbite, zelo enostavno jih je optično povečati.

V nadaljevanju predstavljamo pet trikov, s katerimi bodo vaše oči videti velike, široko odprte in svetle.

1. Rahlo povzdignite obrvi

Oblika vaših obrvi lahko vpliva tudi na to, kako izgledajo vaše oči. Če torej želite povečati oči, obrvi počešite navzgor ter jih z gelom za obrvi ali pa kar z laminacijo obrvi oblikujte v rahel lok. Na tak način se poveča prostor okoli očesa, kar oko tudi optično poveča.

2. Poskusite trend ličenja “cut crease”

Trend ličenja, za katerega je značilno, da je vaše senčilo dramatično “prerezano” v gubi, torej da se barva ali odtenek senčila spremenita v gubi vaše veke. S toplimi odtenki ter s pravo mero zabrisovanja boste povečali svoje oči ter jih naredili bolj odprte, vplivate pa lahko tudi na njihovo obliko. Pri eyelinerju ne pretiravajte, saj daljša, kot je črta, manjše so vaše oči.

3. Bleščice v kotičku očesa

Malce bleščic, svetlega senčila ali osvetletljevalca v kotičku očesa je že stari, toda preverjen trik, s katerim bodo vaše oči videti budne in široko odprte, vključite pa ga lahko pri kateremkoli stilu mejkapa – od naravnega do grafičnega eyelinerja ali zadimljenih oči.

4. Bel svinčnik na spodnji veki

Še en stari, a preverjen trik, je zagotovo bel eyeliner na liniji veke tik ob očesu. Oči bodo tako videti večje in bolj izrazite, namesto belega eyelinerja pa se lahko poigrate tudi z bež ali svetlo roza. Beločnica vašega očesa bo tako izgledala večja, posledično pa tudi vaše oči.

5. Brez maskare ne gre

Gotovo ste že opazili, da je maskara kot čudežna palica, s katero so vaše oči bolj izrazite in opazne, pozabiti pa ne smete tudi na kodralnik trepalnic. Če imate torej majhne oči, sta maskara in kodralnik obvezna, pozornost pa posvetite maskari. Ta mora biti takšna, da zares poveča volumen vaših trepalnic, lotite pa se lahko tudi umetnih trepalnic ali pa si jih umetno podaljšate. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close