To je preprost in zdrav napitek za detox in hujšanje!

03. januar 2020

To je preprost in zdrav napitek za detox in hujšanje!

03. januar 2020

Začnite dan s skodelico zdravja

December je za nami, tako kot bogato založene praznične mize, s katerih hrano smo v zadnjih tednih konzumirali kar v velikih količinah, zato smo se odločili poiskati preprost in osusen recept, ki bo pomagal razstrupiti naše telo, ga očistiti in shujšati.

Glavna sestavina je kurkuma; indijska rastlina, znana po številnih blagodejnih učinkih na zdravje. Je odličen vir železa, kalija in vitamina B6, kalorično je je popolnoma zanemarljiv, saj se v pijačo in hrano običajno dodaja le eno čajno žličko.

Poleg tega, da se uporablja kot dodatek številnim živilom, je kurkuma odlična tudi za čiščenje in krepitev telesa, krepi imunski sistem, spodbuja cirkulacijo ter prebavo in ima spodbujevalen učinek, primerljiv s kavo.

Zlato mleko ali kurkuma latte je znan že več kot 100 let v vzhodnih državah, pred kratkim pa je postal znan tudi v zahodnem svetu, kjer kurkuma počasi nadomešča klasično črno turko kavo.

Sestavine:

skodelica vode

mleko po vaši izbiri

čajna žlička kurkume

ingver

med ali javorjev sirup

cimet

V posodi zmešamo vodo, kurkumo in ingver ter kuhamo na šibkem ognju, dokler ne dobimo goste mešanice.

Zmes ohladimo v hladilniku, nato pa v posodi segrejemo mleko, dodamo kurkumino zmes ter javorjev sirup (ali med). Vse skupaj kuhamo približno 3 minute ob stalnem mešanju. Pijačo servirajte takoj in jo popijte, ko je še topla.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close