To je prvi moški na naslovnici britanskega Vogua!

18. september 2022

To je prvi moški na naslovnici britanskega Vogua!

18. september 2022
Foto: Instagram

Timothée Chalamet je prvi moški na naslovnici legendarne modne revije.

V 106-letni zgodovini revije uredniki niso izbrali niti enega moškega, ki bi sam krasil naslovnico. Prvi, ki ga bo doletela ta čast, je 26-letni holivudski igralec Timothee Chalamet. Na naslovnici je zgolj njegov obraz z njegovimi značilnimi kodri. 

Urednik britanskega Vogua Edward Enninful je povedal, da je čakal na pravi trenutek, da za naslovno fotografijo izbere moškega. Pravi, da so izbrali Chalameta, ker kot igralec in tudi kot oseba upodablja modernega moškega. 

Foto: Instagram

Timothee je moški za vse

“Ko smo se več mesecev nazaj začeli pogovarjati o možnosti za to naslovnico, je takoj postal jasno, da je Timothée zgolj Timothée. Ni ustvarjen ali zmarketiran s strani Hollywooda in modnih mašinerij, da bi bil privlačen za najstnike in babice, moške ali ženske, preprosto je on sam. Je moški za vse.”

“In tako je tukaj, mlad igralec na vrhu svoje začetke kariere in na misel nam prikliče Deane in DiCaprie prejšnjih desetletij, toda z odnosom do nove generacije, ki uniči staromodno razmišljanje o moškosti,” je povedal Enninful. 

Foto: Instagram

Po stopinjah Harryja Stylesa

50-urednik modne revije pravi, da je bil igralec na snemanju poln energije, skromnosti in “joie de vivre” (veselja do življenja), Chalamet pa je povedal, da je bilo to njegovo najljubše snemanje v dosedanji karieri. 

Pravijo, da gre Chalamet po stopinjah Harryja Stylesa, ki je leta 2020 postal prvi moški na naslovnici ameriškega Vogua. 

Foto: Instagram

Chalamet ima v Vogueu tudi svoj intervju, v katerem se je razgovoril o tem, kako ga je obdobje lockdowna opomnilo na to, da je odrasla oseba, razmislil pa je tudi o svojih željah iz najstniških let ter kako so se te uresničile.

Chalamet je začel kot igralec v newyorškem gledališču, nato pa nenadoma uspel z igralsko kariero. Danes ga poznamo iz filma Pokliči me po svojem imenu, Dune: Peščeni planet, kmalu pride ven tudi novi film Bones and All, nastopil pa bo tudi v mjuziklu o Willyju Wonki.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close