TO je razlog, da sta si v lase skočili Dua Lipa in Jelena Karleuša

22. julij 2020

TO je razlog, da sta si v lase skočili Dua Lipa in Jelena Karleuša

22. julij 2020

Srbska pevka se je oglasila zaradi sporne fotografije, ki jo je objavila njena kolegica albanskega porekla.

Pred nekaj dnevi je angleška pevka albanskih korenin Dua Lipa na svojih profilih objavila zemljevid navideznih etičnih meja, tako imenovane Velike Albanije, ki poleg Kosova in Metohije, vključuje še dele Srbije, Severne Makedonije , Črne gore in Grčije.

Angleško zvezdnico so, poleg srbske javnost, obsodili tudi pri UNICEF-u, pridružili pa so se jim številni uporabniki družbenih omrežij širom sveta.

Pevka se je kasneje želela opravičiti, da je samo želela, da je Kosovo na Apple Maps prikazano kot samostojna država, kar Združeni narodi ter Republika Srbska ne priznavajo. Dua Lipa je še dejala, da ni imela namena izzvati sovraštva in da je bila narobe razumljena in da je prav, da je vsak ponosen na svoje korenine.

Med številnimi kritiki na družbenih omrežjih se je znašla tudi srbska zvezdnica Jelena Karleuša, ki ji je odgovorila v svojem slogu:

»Želela sem samo, da je moja država prikazana na zemljevidu?! Draga, naslednjič objavi pravi zemljevid, ki ne vključuje teritorija še štirih drugih držav. To ni tako težko, res ne,«

jo je podučila Karleuša.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close