Kaja Flisar / 11. september 2022

To je torbica, ki je predmet poželenja modnih navdušenk

Nekatere so zanjo pripravljene odšteti vrtoglavih 24 tisoč evrov.

Ko gre za dizajnerske torbice, nam Louis Vuitton vsako sezono ponudi najlepše nove kreacije. Ne glede na to, ali gre za sezonske trende kot je Louis Vuitton Multi Pochette ali absolutne klasike, kot sta Neverfull MM ali Louis Vuitton Speedy, modni velikan vedno ponudi kose, ki se razprodajo s svetlobno hitrostjo.

Eden takih je tudi model Capucines, ki je skozi leta postal eden najbolj izpopolnjenih, saj združuje vsestranskost in eleganco. Nič čudnega, da so modne navdušenke čisto obsedene z njim!

Instagram @milena.karl

Zakaj je tako posebna?

Model Capucines je nastal leta 2013, ime pa je dobila po pariški ulici, kjer je leta 1854 Louis Vuitton odprl svojo prvo trgovino. Louis Vuitton Capucines ima na videz zadržan dizajn, a skriva kompleksen in izjemno kreativen proces ustvarjanja. Torba je sestavljena iz kar 250 posameznih delov in je izdelana v več sto delovnih korakih, zato velja za pravo ročno mojstrovino.

 

Opremljena je s številnimi detajli, ki še dodatno potrjujejo strokovnost, natančnost in kakovost izdelave. Na primer, posebne zakovice, pritrjene na obroče ročajev, so poklon ikoničnemu kovčku Louis Vuitton. Torbica je okrašena s prepoznavno začetnico LV in zavihkom Monogram Flower in je seveda v celoti ročno izdelana.

Instagram @louisvuitton

Kateri modeli obstajajo?

Torbica vsako sezono izide v novih barvah in velikostih. Klasična Capucines BB v zrnatem usnju je prepoznavna po začetnicah LV in ročajih, ki jih navdihuje njihove legendarni kovček. Lahko jo nosite v roki ali kot naramno torbo, saj vsebuje tudi snemljivo naramnico.

Najbolj priljubljeni vrsti usnja sta taurillon usnje in eksotično krokodilje usnje, torbica pa je na voljo v dveh velikostih in številnih barvah.

Instagram @louisvuitton

Kaj pa cena?

Louis Vuitton Capucines je vsekakor torba, ki sodi v višji cenovni segment in služi kot naložba za vse življenje. Najmanjša različica Cupinces Mini stane okoli od 4.700 pa do 6.700 evro, odvisno od velikosti in izdelave. Najdražji model med modeli je torbica iz eksotične krokodilje kože za nekaj manj kot 24.000 evrov.

Po mnenju Louisa Vuittona usnje izpolnjuje najvišje zahteve glede kakovosti in prihaja s farm, ki so certificirane po standardu LVMH Crocodilians. To pomeni, da med izdelavo spoštujejo ohranjanje vrste, dobrobit živali in delovnih pogojev zaposlenih ter varstvo okolja.

Vsekakor noro visoka cena za noro lepo torbico, ki je v večini trgovin po svetu razprodana.

Instagram @louisvuitton

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close