To je trik, s katerim boste utišali sogovornika

24. junij 2021

To je trik, s katerim boste utišali sogovornika

24. junij 2021

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste sredi pogovora ugotovili, da sogovorca ne želite več poslušati in bi pogovor še tisto sekundo radi zaključili?

Včasih se znajdemo v pogovoru, ki je tako neprijeten, da bi ga najraje takoj prekinili, ampak ne vemo, kako. Sogovrca ne želimo prekiniti in izpasti nevljudno in nesramno, toda preprosto ga ne zmoremo več poslušati. Včasih čakamo, da se sogovorec izpove in nato hitro preusmerimo temo, če pa smo bolj pogumni, ga kar prekinemo in se domislimo izgovora. Toda “Ravno sem se spomnil, da moram domov skuhat kosilo” verjetno deluje preveč zlagano. 

Zato terapevtka Karissa Wampler na platformi TikTok predlaga drugačen pristop. Namesto iskanje izgovorov in prekinitev pogovora uporabite psihologijo in vzpodbuditi sogovorca, da kar sam zaključi pogovor. 

@k.wamp

If you want all 10 days, the video is up on my youtube 🤗🤯 #psychology #advice #fyp #socialanxiety

♬ Therefore I Am – Billie Eilish

Kaj morate storiti? 

V trenutku, ko spregovorite, svoj pogled osredotočite na levo oko, nato na čelo in na koncu na desno oko osebe, s katero se pogovarjate. “Ko jo pogledate v čelo, bo druga oseba podzavestno začutila sram, kar jo bo pripeljalo do tega, da hitro zaključi pogovor, razlaga Wampler. Vam ni treba reči praktično ničesar, kar bi vas spravilo v neugoden položaj. 

Profimedia

Poskusite lahko na komurkoli – na partnerju, starših, ki vam pametujejo, družinskih članih ali šefu v službi.

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close