To je vse, kar potrebujete za nov trend diamantnih ustnic

19. marec 2023

To je vse, kar potrebujete za nov trend diamantnih ustnic

19. marec 2023
Foto: Instagram @nyxcosmetics

Diamantne ustnice so najnovejši trend, ki je izjemno preprost, izdelki, ki jih potrebujete, pa se najbrž že nahajajo v vaši kozmetični torbici.

Še vedno obožujemo mat ustnice, vendar želimo prve pomladne dni pozdraviti s super sijočimi ustnicami, ki izgledajo čudovito in so dovolj subtilne za vsakodnevno nošenje

Zadnja leta mat ustnice vidimo povsod, medtem ko so bile sijoče rezervirane za posebne priložnosti, kot so romantične večerje, poroke in novoletne zabave. Predvsem zato, ker so se nam vsi tisti izdelki, ki poskrbijo, da naše ustnice zasijejo kot disko krogla, zdeli malce pretirani za recimo dan v pisarni ali skromen prvi zmenek …

A trend diamantnih ustnic, ki postaja vse bolj priljubljen na TikToku je malce obrnil stvari, saj so mnoge nad novim izgledom ustnic navdušene.

Kaj pravzaprav so diamantne ustnice?

Na našo srečo trend ne vključuje lepljenja plastičnih kristalčkov na usta ali česa podobnega. Trend je začela TikTokerka Eva Larosa z ustvarjanjem videza, s katerim se ustnice resnično lesketajo kot dragi kamni in je še vedno dovolj subtilen za vsakodnevno nošenje. Najboljši del pa je, da verjetno že imamo izdelke, potrebne za doseganje tega videza.

Trend diamantnih ustnic združuje vse najboljše lastnosti vseh bivših priljubljenih trendov – sijaj kromiranih ustnic, nabrušenost priljubljenih angelskih ustnic in subtilnost učinka “brez ličil”. Z drugimi besedami, s to svetlečo tehniko dobimo najboljše iz vseh svetov.

Vse, kar potrebujemo, je nekaj izdelkov, ki jih običajno uporabljamo na drugih delih obraza: črtalo za oči kovinske barve, svetleče senčilo za oči ter nevtralno črtalo za ustnice in negovalen prozoren sijaj.

Kako do diamantnih ustnic?

S samo štirimi preprostimi koraki je tehnika diamantnih ustnic dovolj preprosta, da bodo tudi začetniki videti kot profesionalci. Eva najprej uporabi Essence Pearly Silver dolgoobstojno črtalo za oči v odtenku C’est La Vie!, pri čemer nariše tanko črto vzdolž Kupidovega loka, nato pa z njim zapolni sredino spodnje ustnice. V naslednjem koraku s konico prsta razmaže svinčnik po spodnji ustnici.

@evalarosaxo Replying to @. 👽💎 #makeuptutorial #makeup #diamondlips #makeuphacks #girls #beauty ♬ original sound – bestspedup

Nato obrobi zgornjo in spodnjo ustnico (razen Kupidovega loka) s svinčnikom za ustnice Pillow Talk Charlotte Tilbury, in zatem ustnice popolnoma prekrije z balzamom za ustnice Revolution Skincare SPF 30. Na koncu nanese svetleče belo senčilo iz palete senčil Revolution Eyeshadow Palette I Heart.

Rezultat: privlačen in mega-sijajni videz ustnic, ki je enako primeren za večerni izhod ali priložnostno druženje s prijatelji.

@pretty.frowns Trying out diamond lips. Ib: Evalarosaxo #diamondlips #liptutorial #glitterylipgloss #diorlipmaximizer #armanieyetint #romanticmakeuplook #fulllipstutorial #valentinesdaymakeup2023 #valentinesdaymakeuptutorial ♬ original sound – ice spice

Tudi če nimamo vseh izdelkov, ki jih Eva uporablja, lahko videz zlahka dosežemo s podobnimi alternativami, ki jih že imamo pri roki. Svinčnik Charlotte Tilbury lahko nadomestimo s katerokoli drogerijsko različico v podobnem odtenku, če se nam mudi ali nimamo svinčnika, lahko ta korak preskočimo in ustnice takoj zgladimo s sijočim glosom ali šminko, na katerega bomo nato nanesli svetleče senčilo.

Vsi tisti, ki izdelkov v kovinski barvi ne uporabljate dovolj pogosto, da bi vanje investirali, se lahko poigrate tudi z roza ali bronastimi svinčniki in senčili, ki jih že imate doma. Edina stvar, ki jo priporočamo, je uporaba lesketajočih odtenkov, ki se ujemajo z odtenkom vaših naravnih ustnic, da bi dosegli bolj nevtralen videz, ki bo hkrati sijoč kot diamant.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close