Natančneje, z amarettom, ki zaradi nekaj zimskih začimb daje prepoznan okus medenjakov ter s pomočjo triple seca ustvari resnično poseben gin tonik.
Sestavine za začinjeni amaretto:
125 ml amaretta
1 cimetova paličica
1 janeževa zvezda
1 kos ingverja velikosti čajne žličke
malo naribanega muškatnega oreščka
Sestavine za gin tonik:
60 ml gina
90 ml tonika
20 ml začinjenega amaretta
10 ml triple sec
kocke ledu
Priprava:
Najprej naredite začinjen amaretto. Amaretto, cimet, janež in ingver damo v steklen kozarec s pokrovom in naribamo malo muškatnega oreščka. Premešamo, zapremo in pustimo stati 24 ur, da se okusi med seboj prežamejo.
Po 24. urah amaretto precedite in je pripravljen za porabo.
V shaker damo amaretto, gin, triple sec in led. Dobro pretresemo in nalijemo v kozarec ter dodamo še tonik.
Foto: Profimedia