S tem pravilom ugotovite, ali vam bolj pristajajo dolgi ali kratki lasje

23. februar 2022

S tem pravilom ugotovite, ali vam bolj pristajajo dolgi ali kratki lasje

23. februar 2022
Foto: Unsplash

Razmišljate o novi pričeski, pa niste prepričani, ali vam bo nova dolžina las sploh pristajala? V pomoč naj vam bo pravilo imenovano 5,7 cm.

Za tem pravilom stoji John Frieda, slavni britanski frizer, ki je raziskoval obraze različnih deklet, da bi našel nekakšno univerzalno pravilo, ki lahko določi, kateri bodo bolj pristajali kratki lasje in katera bo bolje videti kot dolgolaska. “Ključ je v obliki in kotu obraza in kotu brade,” razlaga.

Če želite ugotoviti, kakšna pričeska vam najbolj pristaja, se vam ni treba posvetovati s stilistom, raziskati svoj tip las, mežikati in si predstavljati svoje lase kratke. Potrebujete le svinčnik in ravnilo.

  1. korak: Postavite se pred ogledalo.
  2. korak: Svinčnik pridržite vodoravno, tako da se dotika vaše brade, nato pa ravnilo postavite navpično pod uho, tako da se križa s svinčnikom.
  3. korak: Izmerite razdaljo od dna ušesnega mešička do konice svinčnika.

Če je razdalja od konca ušesa do brade manjša od 5,7 centimetov, potem je vaš obraz narejen za kratke pričeske v stilu Halle Berry ali Audrey Hepburn. Če je izmerjena dolžina daljša od 5,7 centimetrov, pa vam bodo najbolj pristajali dolgi lasje, kot jih imata Kim Kardashian ali Sarah Jessica Parker.

Foto: Pexels

Pri tem pravilu večjo vlogo kot oblika obraza igra kot čeljustne kosti. Seveda obstajajo izjeme, ki odstopajo od pravila, a v veliki večini primerov ta tehnika deluje.

Ko boste torej naslednjič razmišljali o spremembi videza, se spomnite tega pravila, ki vas bo morda rešil pred veliko polomijo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close