To priporočamo prav vsaki ženski!

31. maj 2021

To priporočamo prav vsaki ženski!

31. maj 2021
Profimedia

V tem ni nič sramotnega, prinaša pa številne psihične in zdravstvene koristi. Vsaka ženska bi si morala znati vzeti čas zase.

Začudena uporabnica se je na Starševski čvek obrnila, ker je v sestričinem stanovanju odkrila zanimive predmete. »Pred dnevi sem sestrični pomagala pri pospravljanju stanovanja, ker se s partnerjem selita v večje stanovanje. Naletela sem na zanimivo “najdbo”. Na tleh v lično urejeni škatli so ležali živobarvni spolni pripomočki. Če ne bi videla lisic in vibratorjev, se mi sanjalo nebi, kaj vse to sploh je. Sestrična je opazila moje začudenje. Ker je zelo odrte narave, mi je z lahkoto začela razlagati, da se samozadovoljuje, da se sicer z “igračkami” občasno poigrata tudi s partnerjem, večino pa je to v njeni domeni, njen čas, ko ga preživi sama s samo. Razložila mi je, da se s samozadovoljuje precej pogosto, saj jo sprošča, pomaga ji pri raziskovanju tega, kaj ti je v postelji všeč, ter si krepi imunski sistem. Naj omenim, da mi je bilo nerodno sto na uro. Nisem tako svobodnega duha, kot ona. Ker sem trenutno pod precejšnim stresom razmišljam, če bi upoštevala njene nasvete.«

Nekaj popolnoma naravnega

Uporabnico so številni spodbujali, da ni v tem nič sramotnega. »Samozadovoljevanje je naravno. To počnejo moški in ženske, predvsem za potešitev spolne potrebe. Ženskam, ki težje doživijo orgazem z moškim, je to tudi raziskovanje telesa, najde točke, ki ji prinašajo večje vzburjenje in nato orgazem, kar prav pride tudi pri spolnem odnosu s partnerjem. Sestrična ti je povedala, kako in zakaj ona to počne, kar ne pomeni, da moraš zdaj tudi ti kupiti škatlo pripomočkov in se začeti zadovoljevati, da boš zdrava. To počneš toliko kot ti paše in tako kot ti paše. Če je to samo s prsti, je to čisto v redu. Pripomočke boš kupila takrat, ko si jih boš želela,« je napisal eden izmed uporabnikov.

»Nevem,kaj čakaš?! Halo,itak da se ženske samozadovoljujemo. Si ne znam predstavljat da se ne bi. To je nekaj normalnega in zdravega. Jst sm v mislih obdelala že pol ljubljane…« je napisala uporabnica Rednamayy.

Profimedia

»Ti predlagam, da greš v nabavo. Splet ponuja vsega boga po ugodnih cenah. Za začetek ne zapravi preveč denarja. Prvo se spoznaj s tovrstnimi napravicami in užitki, ki jih nudijo. Ko boš videla, če ti sploh sede, se pa lahko podaš v večje nakupe. Bi ti pa predlagala, da vključiš še moža. Spolnost bo šla na čisto drug nivo! Verjemi!« je dodala ena izmed uporabnic, ki jo spodbujajo k nakupu.

Spoznajte svoje telo

Samozadovoljevanje je način, da spoznamo svoje telo in kaj nam ustreza. Ko vemo kaj naše telo potrebuje, pa lahko tudi partnerja usmerimo v pravo smer. »Raziskuj svoje telo, z ali brez spolnih pripomočkov. Spoznavaj se, sproščaj se. Boš videla kako bosta tudi z možem potem posteljne zadeva urejala drugače, bolj zadovoljujoče,« je bil spodbuden eden izmed uporabnikov. »Ženska, ki zna dobro zadovoljiti sebe, bo znala tudi moškega,« pa je dodal drugi.

»Meni se je življenje 100% obrnilo na bolje od kar uporabljam vibrator. Pomaga mi pri sprostitvi, pomaga mi, ko jaz bi, mož pa ne, je moj ta bolš prjatu,«

je delila svojo izkušnjo ena izmed uporabnic.

Mnoge koristi

Če še vedno niste prepričane, mnoge raziskave kažejo, da je samozadovoljevanje za ženske zelo koristno.

Doktorica za ginekologinjo in obstetriko Lauren Streicher je za Huffington Post povedala, da se med orgazmom sproščajo endorfin, dopamin in oksitocin, ki so hormoni sreče. »Zboljšajo počutje in povzročijo občutek ‘zadetosti’, ki ga čutite po vrhuncu,« je opisala.

Profimedia

»Pomaga tudi pri spoznavanju same sebe. Omogoča, da se s svojim telesom spoznate in vam v njem postane bolj udobno. Posledično pa izboljša tudi vaše spolno življenje, saj tako veste kaj od partnerja zahtevati,« je dodala doktorica.

Samozadovoljevanje pa tudi izboljšuje spanec. Med orgazmom se celotno telo sprosti in zmanjša napetost v mišicah, zato po tem bolje spite. Kot branje knjige pred spancem, vas orgazem pomiri in sprosti.

Pri ženskah samozadovoljevanje pomaga pri krčih in bolečinah. »Pri orgazmu se vaše mišice pokrčijo, kar pospeši vašo menstruacijo in zmanjša krče. Znižuje stres in napetost v telesu, kar vam omogoča, da ste boljše volje in se počutite bolje v svojem telesu,« je še povedala Dr. Streicher.

Začinite svoje spolno življenje

»Vaše telo je ‘sprogramirano’ tako, da več kot boste seksali, več seksa si boste želeli. Tako je tudi pri samozadovoljevanju, če ostanete aktivne, je manj možnosti, da vam libido upade, tudi ko ste s partnerjem manj aktivni,« je razložila strokovnjakinja.

Če se odločite za uporabo igračk in pripomočkov, pa lahko to prenesete tudi v spalnico, ko niste sami. Igračke so odličen način, da poskusite s partnerjem kaj novega in popestrite vajino spolno življenje. Igrač in pripomočkov je nešteto, zato se za vsak par najde nekaj, v čimer bosta uživala.

Minusov pri samozadovoljevanju preprosto ni. Koristi tako psihičnemu kot fizičnemu zdravju, zato si čimprej vzemite nekaj časa zase, in se dodobra spoznajte.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close