To so kavbojke, ki so hit tega poletja

29. julij 2023

To so kavbojke, ki so hit tega poletja

29. julij 2023
Foto: Instagram @xeniaadonts

To so kavbojke, ki so hit tega poletja

29. julij 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Široke kavbojke postajajo vse bolj priljubljene ter so odlične za ustvarjanje trendovskih poletnih modnih kombinacij.

V zadnjih letih se moda opazno nagiba k bolj sproščenim slogom, k čemer je nedvomno prispevala tudi pandemija koronavirusa. V tem času nas večina namreč ni stremela k temu, da bi vsak dan izgledali brezhibno urejeno in elegantno, temveč smo začeli dajati poudarek temu, da nam je v oblačilih udobno. Vse bolj popularna so začela postajati ‘oversized’ oblačila, k čemer je prispevala tudi obuditev mode iz 90. let in estetika Y2K, ki še dalje narekuje trende. 

V tem nostalgičnem slogu so postale znova izredno popularne široke, baggy kavbojke, z nizkim pasom in robovi, ki segajo vse do tal. Ta trend so na modnih pistah za pomlad in poletje 2023 predstavile tudi številne ugledne modne hiše, kot so Givenchy, Burberry in Bottega Veneta, ki so v svoje kolekcije vključile denim sproščenega kroja. Zadnjo besedo pri svoji couture kolekciji jesen/zima 2023/24 je imel Valentino, ki je pred manj kot mesecem dni v Parizu predstavil svojo novo kolekcijo z repliko slavnih kavbojk Levi’s 501.

Givenchy, foto: Profimedia

Ta trend obožujejo tudi številne modne poznavalke in vplivnice, kot so Bella Hadid in Hailey Bieber, ki jih lahko pogosto videvamo v širokih kavbojkah, ki jih kombinirajo na najrazličnejše načine.

Foto: Profimedia

Jasno je – široke, baggy kavbojke so obvezen poletni kos, ki ga bomo neizogibno nosili tudi v naslednjih sezonah. Za vas smo zato poiskali nekaj naših najljubših kosov, ki ne smejo manjkati v vaši garderobni omari.

H&M, 30,99 €
H&M, 30,99 €
ZARA, 29,95 €
ZARA, 29,95 €
ZARA, 35,95 €
MANGO, 39,99 €
MANGO, 49,99 €

Style. Več novic

New Report

Close