To so najbolj bizarna in smešna družinska pravila

15. julij 2021

To so najbolj bizarna in smešna družinska pravila

15. julij 2021

Ste že kdaj prišli kam na obisk in začudeno strmeli v nek njihov običaj ali navado? Zdelo se vam je nadvse čudno, toda gotovo ima vsaka družina kakšno pravilo, ki bi se drugi družini zdela smešna. Razkrivamo jih kar nekaj.

Kaj je zares čudno in kaj normalno je včasih težko določiti, kar so ugotavljali tudi komentatorji na forumu Starševski čvek. Nekateri so naštevali stvari, ki so jih drugi razumeli kot povsem običajne oziroma oziroma kar del osnovne higiene, medtem ko so nekatere navade vzbudile ogorčenje, pa tudi stare travme iz otroštva. 

Nič nenapovedanih obiskov in prepovedano zamujanje! 

Ena od komentatork je izpostavila, da morajo otroci biti doma do desetih. “Koliko minut pozen, toliko vikendov nikamor, ven se hodi le ob vikendih, le en dan … petek, sobota, nedelja, izberi en dan,” je zapisala komentatorka. Zapisala je tudi, da je potrebno vsak obisk napovedati dan prej, pri tem pa povedati tudi, kdo in kako dolgo bo ostal. Gostitelj mora prav tako pomiti kuhinjo in kopalnico. Nekateri so se ob ti dve pravili obregnili, češ, da zelo omejuje otroke, nekateri pa so se strinjali: 

Če se nisi napovedal, ne prideš v hišo. Ne odpiramo.

Uporabnica foruma

Drugi komentator je zapisal, da otroci nimajo vstopa v spalnico. Ima sina, ki je star že šest let, vendar notranjosti spalnice še ni videl, kar je prav tako sprožilo začudenje. 

Določena hrana na točno določeni polici

Pravil glede hrane je veliko, nekatere se nam zdijo bolj običajne – recimo to, da na kavču ne jemo čipsa in podobnih drobljivih stvari, medtem ko so nekatere manj znane. 

Profimedia

Avtorica objave je recimo zapisala, da je doma prepovedano jesti hrano, posuto s kokosom. Drugi so zapisali, da je na sedežni prepovedano jesti karkoli. Tretja je zapisala, da so klobase obvezno na sredinski polici, mlečni pa na zgornji, četrti mleko takoj prelije iz tetrapaka v steklenico. 

Precej običajno pravilo pa je na primer pravilo, da pri kosilu ali kateremkoli obroku ne uporabljamo telefona. To pravilo strokovnjaki celo vzpodbujajo. Nekateri pa imajo glede telefonov tudi posebna pravila. Avtorica objave je na primer zapisala, da v soboto dopoldne vsi družinski člani izklopijo svoje telefone, nato pa se izklopljeni telefoni polnijo. 

Pospravlja se na točno določen dan

Številni so se strinjali, da so pospravljanju namenjeni točno določeni dnevi – eni obvezno pospravljajo ob vikendih, drugi v petek popoldne. V nekaterih družinah je določeno, da okna pomiva mož, da so vsi kabli, polnilci, cev v tušu lepo poravnani, da je pribor lično zložen, ena vilica ali žlica na drugi. 

Profimedia

Nekateri komentatorji so zmajali z glavami. 

“Skratka, večina vas je sužnjev lastnih norosti in nesmiselnih pravil,” je ugotavljal eden od komentatorjev. 

Druga komentatorka pa je zapisala, da imajo pri njej doma “bolj tako – počni, kar hočeš, dokler to ne škodi ali živcira drugih”

Kar nekaj pa jih je priznalo, da čeprav imajo doma nekatera posebna pravila, pa se jih ne držijo vedno. 

Image: 334626844, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

“Če sem sama doma in me nihče ne vidi, potem ta pravila lahko kršim.”

Uporabnica foruma

Menda so res pravila le za to, da se kršijo? Na Starševskem čveku preberite še ostale zanimive in posebne navade naših uporabnikov.

Style. Več novic

New Report

Close