To so najbolj čudna imena otrok slavnih oseb!

Dragica Sušnik, 16. januar 2019.

Razkrivamo vam nekaj zanimivih imen, ki so jih slavni dali potomcem in jih ne moremo imeti za ravno ‘običajna’. Ob nekaterih se zgolj praskamo po glavi in ugibamo pomen, druga nas nasmejijo.

Nihče ne more vplivati na to, kakšno ime mu dajo starši, slavni ali javnosti neznani, s katerim mora potem živeti vse življenje in ga na vsak način tudi zaznamuje – razen, če si ime po dopolnjeni polnoletnosti spremenijo, kar pa ni prav najpogostejša praksa.

Latinski pregovor pravi Nomen est omen in zagotovo se včasih tudi sami sprašujemo, ali naše osebno ime zares odraža tisto, kar smo po značaju, ali pa, nasprotno, naše ime na druge ljudi vpliva tako, da nam pripisujejo značilnosti ali pomen, ki so pravzaprav zgrešeni in nimajo prav velike povezave s tem, kar dejansko smo.

Hčerka Ume Thurman je Luna Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence

Moda imen se ves čas spreminja, tudi v Sloveniji in mlajše generacije ter milenijci najpogosteje nosijo imena, za katere generacije pred tremi ali še več desetletji sploh niso slišali. Kar nekaj teh imen se navdihuje po tujih zgledih in so zaradi tega razloga slišati precej eksotično.

Jamie Oliver (ki je tudi na naslovni fotografiji s svojo družino)

A kaj bi lahko dejali šele ob imenih otrok, ki jih zanje izberejo znani in slavni, ki tudi na ta način radi poudarijo svojo drugačnost in poseben status tako sebe kot svojih potomcev? Jamie Oliver ima denimo štiri hčerke in sina, vsakemu je dal zares posebno ime – Poppy Honey Rosie, Petal Blossom Rainbow, Daisy Boo Pamela, River Rocket Blue in Buddy Bear Maurice.

Včasih se zdi, da slavni pari ali posamezniki prav tekmujejo, kdo bo svojim naslednikom dal bolj posebno in izvirno ime, po katerem bodo odstopali od povprečja. Da, znani ljudje iz šovbiznisa se radi odločajo za nekonvencionalna imena, ki ga dajo svojemu pravkar rojenemu otroku.

Pevec Adam Levine je hčerama dal ime Geo Grace in Dusty Rose

Včasih so ta imena povezana z dogodkom v njihovi karieri ali s krajem, kjer so se spoznali s svojim partnerjem ali kjer je bil otrok spočet. Včasih pa je motiv za izbor imena znan samo njim in nekateri se pri odločitvi posvetujejo tudi z numerologom…

Reperka Cardi B je hčer poimenovala Kulture

Razkrivamo vam nekaj zanimivih imen, ki so jih slavne osebe dale svojim potomcem in jih ne moremo imeti za ravno ‘običajna’ imena. Ob nekaterih se lahko zgolj praskamo po glavi in ugibamo pomen, druga nas nasmejijo. Kaj pa vi menite o njih?

D. S.

iNews, Popsugar, Yahoo, Mumslounge, Metro

New Report

Close