To so najbolje plačani najstniki, ki z bizarnimi objavami na TikToku služijo milijone

20. januar 2022

To so najbolje plačani najstniki, ki z bizarnimi objavami na TikToku služijo milijone

20. januar 2022
Foto: Profimedia

Lani so najbolje plačane zvezde TiKToka skupaj zaslužile skoraj 50 milijonov evrov, kar je 200 odstotkov več kot leto prej. Spoznajte mladostnike, ki z bizarnimi videi služijo bajne vsote denarja.

Čeprav so svojo pozornost usmerili vstran od TikToka, preko aplikacije še vedno zaslužijo od 30 do 50 odstotkov svojih zaslužkov. Največ s sponzoriranimi vsebinami, kjer jim korporacije plačajo za oglaševanje svojih izdelkov, pa naj bodo to ličila, prehrana, vozila ali hoteli.

Ker ima TikTok že več kot milijardo uporabnikov po vsem svetu, se na njih obračajo največja podjetja, kot so McDonald’s, Amazon in Louis Vuitton. Zvezde TikToka lahko za eno objavo zaračunajo tudi do pol milijona evrov, čeprav večina v povprečju zasluži od 80 tisoč do 220 tisoč evrov, kar je dvakrat več kot leta 2020.

TikTokerji razumejo občinstvo, ki ga oglaševalci želijo doseči, saj so sami približno enake starosti kot oni. Vsi najboljši zaslužkarji štejejo manj kot 25 let. Predstavljamo vam vrh lestvice najbolje plačanih ustvarjalcev vsebin.

5. AVANI GREGG

Nekdanja reševalka iz vode je zaslovela leta 2019 z objavami vodičev o mejkapu. Istega leta je dala odpoved v svoji služi, se iz Indiane preselila v Los Angeles in začela služiti baje vsote denarja. Premoženje 19-letnice danes znaša dobre 4 milijone evrov.

Foto: Profimedia

4. KRIS COLLINS

25-letnica je delala kot frizerka v Vancouvru, ko je udarila pandemija in zaprla salone. Njen brat ji je predlagal, da poskusi s TikTokom. Poslušala je njegov nasvet in začela objavljati zabavne videe, v katerih oponaša svoje družinske člane. Njena kreativnost je bila kmalu poplačana z milijoni sledilcev na svojem profilu in milijoni evrov na bančnem računu. Njen zaslužek? 4 milijoni evrov.

Foto: Instagram

3. JOSH RICHARDS in BELLA POARCH

Tretje mesto si delita 19-letni Josh in 24-letna Bella, vsak s slabim 4 in pol milijona evrov vrednim premoženjem. Joshev profil je poln neumnih norčij, ki pa očitno ne motijo velikih oglaševalcev, kot so Amazon in Cash App. Na različnih podcastih je prevzel vodenje športnih dogodkov, ima svojo znamko energetskih pijač in je soustanovitelj investitorskega podjetja Animal Capital. Nastopil je celo v Netflixovem filmu in v sodelovanju z igralcem Markom Wahlbergom ustanovil produkcijsko podjetje.

Foto: Profimedia

Bella Poarch je nekoč služila v ameriški mornarici kot mehaničarka za helikopter. Na TikToku je zaslovela avgusta 2020 s skrajno bizarnim videem, v katerem odpira usta na neko pesem in ob tem dela grimase. Znamke jo preprosto obožujejo in v preteklem letu je ustvarila sponzorirane objave za Google, Prado in Tinder. Maja lani je izdala svoj glasbeni prvenec Build a Bitch, za katerega upa, da je njena odskočna deska v glasbeni industriji.

Foto: Profimedia

2. ADDISON RAE

Addison Rae je leta 2019 zaslovela s kratkimi plesnimi videi. Ko je njena priljubljenost začela naraščati, se je preselila v Los Angeles, da bi nadgradila svojo zvezdniško kariero. Leta 2021 je bila praktično vsepovsod. 21-letnica ima svojo kozmetično linijo in je dobra prijateljica s Kourtney Kardashian.

Kot glavna igralka je nastopila v Netflixovem filmu He’s All That, ki se je kmalu po premieri zavihtel na prvo mesto v 78 državah. Mesec kasneje so pri Netflixu razglasili, da bo nastopila še v nekaj prihajajočih filmih. Na njenem bančnem računu je 7 in pol milijona evrov.

Foto: Profimedia

1. CHARLI IN DIXIE D’AMELIO

Vrh lestvice najboljših zaslužkarjev zasedata najbolj znani sestri na TikToku. Njuno premoženje je skupaj vredno 24 milijonov evrov! Marsikdo ju primerja s sestrami Kardashian, saj prihajata iz premožne družine, ki ima, tako kot Kardashianovi, svojo resničnostno serijo D’Amelio Show.

Preden se je posvetila TikToku, je 17-letna Charli 10 let tekmovala v plesu, Dixie pa je zaslovela kmalu za njo. Do zdaj je izdala že več pesmi, decembra lani pa nastopila na Jingle Ball koncertu, kjer si je oder delila z Edom Sheeranom in The Jonas Brothers. Sestri imata več dobičkonosnih znamk, skupno podjetje z blagovno znamko Hollister in neverjetnih 170 milijonov sledilcev.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close