To so najlepši božični sejmi v Evropi, ki jih preprosto morate obiskati!

20. november 2022

To so najlepši božični sejmi v Evropi, ki jih preprosto morate obiskati!

20. november 2022
Foto: Unsplash

Čeprav smo šele novembra, je božični duh že v zraku. Trgovine so polne božičnih okraskov, mesta se pripravljajo na prižig lučk in nekateri božični sejmi so se že odprli. 

Za vas smo pripravili seznam vseh evropskih božičnih sejmov in mest, ki so v božičnem času zelo vredni ogleda. 

1. Dunaj, Avstrija

Najlepši dunajski trgi se sredi novembra prelevijo v čarobne božične sejme, na katerih lahko kupimo številne pekovske izdelke in poizkusimo kuhano vino.

Eden najbolj znanih božičnih sejmov na Dunaju je zagotovo tisti na mestnem trgu. Izgleda kot bleščeča pravljična deleža, tam pa lahko najdemo tudi božična darila, sladkarije in tople pijače, otroci se lahko zabavajo na božičnih delavnicah, zanje (pa tudi za tiste starejše) pa je postavljen tudi vrtiljak. 

Sejem se letos začne devetnajstega novembra, poteka pa vse do 26. decembra. 

Še namig za dobro fotografijo na Dunaju: v središču mesta (natančneje blizu operne hiše in ravno nasproti hotela Sacher) se nahaja stavba, v kateri ima svoje prostore trgovina z oblačili Popp & Kretschmer in je tradicionalno okrašena z ogromno rdečo pentljo.

Pred njo lahko posnamemo odlično božično fotografijo!

2. Strasbourg, Francija

Ogromni lestenci, bela božična jelka, tisoč lučk na pročeljih hiš – Strasbourg je neverjetno prisrčno mesto, ki v božičnem času dobi še poseben čar.

Božični sejem v tem francoskem mestu poteka že vse od leta 1570 in je uradno najstarejši božični sejem v Franciji. Poteka na trgu katedrale, začne pa se 25. novembra. 

Glavna atrakcija za fotografije je zagotovo hiša, okrašena z medvedki, blizu Strasbourga pa je tudi mestece Colmar, ki ima hiše prav tako okrašene v prisrčnem božičnem stilu, pa tudi atraktiven božični sejem.

3. London, Velika Britanija

V Londonu potekajo številni božični sejmi, največji in najbolj znan pa je gotovo v Hyde Parku. Tam že od leta 2006 organizirajo zimsko pravljično deželo, ki se danes lahko pohvali z največjim zunanjim drsališčem v Veliki Britaniji, ogromnim vrtiljakom, čarobnim ledenim kraljestvom, ogromno izbiro hrane in božičnih darilc. 

Za posebno fotografijo se ustavite v znani restavraciji The Ivy Chelsea Garden na King’s Road, ki je neverjetno okrašena že zunaj, pozimi pa nudijo tudi poseben božični meni.

Če na svojem Instagram profilu potrebujete sliko z roza barvo, pa pojdite v Peggy Porschen, ki se nahaja na dveh lokacijah – v Chelseaju in v Belgraviji. 

4. Beograd, Srbija

Čeprav božični sejmi v Srbiji, kar se tiče okrasitve in ponudbe, še niso tako intenzivni kot nekatere druge evropske države, pa je Beograd pravi skriti biser. Čeprav božič praznujejo januarja, pa se božični sejem začne konec novembra. Na Trgu republike poteka največji sejem, ki na stojnicah ponuja spominke, kuhano vino, pečene kostanje in srbske sladice. 

Najlepše fotografije boste zagotovo posneli okoli ulice Kneza Mihalova, ki je polna trgovin, okraskov, lučk in stojnic. Ustavite se tudi pri očarljivi Cafeteriji Gardoš, ki svojo kavarno okrasi z medvedki. 

5. Budimpešta, Madžarska

Če je Budimpešta čudovita celo leto, pa dobi pozimi prav poseben čar. Celotno mesto zablesti v lučkah in božičnih okraskih, največ pozornosti pa gre zagotovo božičnemu sejmu v središču starega dela mesta, natančneje na trgu Vörösmarty.

V Budimpešti nikar ne pozabite preizkusiti odličnih madžarskih specialitet, ki jih lahko kupite na stojnicah.

Ogledate si lahko tudi baziliko svetega Štefana, ki se nahaja na istoimenskem trgu. Pred njo je postavljeno drsališče in ogromna okrašena jelka, vse skupaj pa je lahko odlična kulisa za vašo božično fotografijo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close