To so najvišje ocenjeni hoteli na svetu!

26. maj 2023

To so najvišje ocenjeni hoteli na svetu!

26. maj 2023
Foto: Instagram @ritzcarltonhongkong

Tripadvisor je oznanil ‘najboljše od najboljših’ hotelov.

Nagrade so že enaindvajsetič podarili v različnih kategorijah, med drugimi tudi v novonastalih kategorijah ‘Najboljši hoteli s spa centri’ ter ‘Najboljši hoteli za spanje’. Tripadvisor je analiziral izkušnje uporabnikov iz leta 2022, ki so v lanskem letu preizkusili kar 1,5 milijona hotelov, rezultati pa prihajajo ravno pravi čas – tik pred poletno sezono. Seznami najboljših hotelov bodo gotovo v veliko pomoč ljudem, ki ravno načrtujejo poletni oddih.

Kdo so zmagovalci?

@tripadvisor It takes a little something extra for travelers to rate you as the top hotel in the entire world. The Rambagh Palace would know. #TravelersChoice Link in bio for all of the 2023 Travelers’ Choice Award winners 👀 #luxuryhotel #besthotels #indiatiktok #travelplanner #tripadvisor ♬ Bim Bom by João Gilberto – Sonya Akulshina

V kategoriji za prestižni ‘Top hotel’ je prvo mesto osvojil Rambagh Palace v Jaipurju v Indiji. Hotel imenujejo tudi ‘dragulj Jaipurja’, saj se nahaja v palači, zgrajeni leta 1835, ki pa danes služi kot zelo ekstravaganten hotel. Med prvimi desetimi so tudi hoteli na Maldivih, v Braziliji, angleškem Londonu, v Hong Kongu, Dubaju, Istanbulu, v Grčiji, Španiji in Indoneziji. 

@routebyrhiannon The best weekend away at Dromoland Castle hotel #dromolandcastle #irelandtravel #staycationireland ♬ Hip Hop with impressive piano sound(793766) – Dusty Sky

V novih kategorijah ‘Najboljši hoteli za spanje’ je zmagovalec postal irski Dromoland Castle Hotel, v kategoriji ‘Najboljši hoteli s spa centri’ pa je najbolj navdušil The Ritz-Carlton, ki se je uvrstil tudi med deset najboljših na svetu. Gre za najvišji hotel na svetu, zato je spa center visoko v zraku zagotovo še toliko bolj osupljiv.

Foto: Instagram @ritzcarltonhongkong

Da se turizem postavlja na noge, je jasno tudi po tem, da se je v prejšnjem letu odprlo tudi ogromno novih hotelov, Tripadvisor pa je sestavil tudi seznam najboljših novih hotelov. Avanturisti bodo prav tako veseli seznama najbolj nenavadnih hotelov na svetu, medtem ko tudi družine lahko na seznamu najbolj družini prijaznih hotelov najdejo navdih za dopust (menda je najboljši družinski hotel v Španiji). Navdih lahko iščete tudi po seznamih najboljših majhnih hotelov, najbolj luksuznih hotelov, bed & breakfast nastanitev ter all-inclusive hotelov.

Na splošno je največ turistov lani obiskalo azijske države, kjer imajo tudi vrhunske hotele. Država z največ zmagovalci je sicer Brazilija, medtem ko je Istanbul mesto z največ nagrajenimi hoteli.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close