Tako je Beyoncé osupnila na prvem koncertu nove turneje

12. maj 2023

Tako je Beyoncé osupnila na prvem koncertu nove turneje

12. maj 2023
Foto: Profimedia

Kraljica popa je svojo turnejo Renaissance začela udarno. O njenem izboru oblačil namreč govorijo prav vsi.

Že promocija pred turnejo je razkrivala, da bo glavna nit plemenito razkošje kot se za kraljico B spodobi. Srebrna je vodilna barva njenih kostumov, v katerih bo nastopila na kar 57 nastopih, ki jih obsega težko pričakovana turneja.

Foto: Profimedia

Beyoncé je turnejo pričela v Stockholmu in ponovno skrbno pristopila k vsaki podrobnosti in ji vdahnila svoje izjemne standarde umetniškega duha in odličnosti. To velja tudi za kostume, ki so že postali modni viralni trenutki.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na otvoritvenem šovu ni bilo moč videti kavbojskega klobuka v stilu disko krogle, ki se sveti na naslovnici albuma, je pa navdušila v glamuroznih videzih, ki so jih ustvarila največja imena modne industrije. Pred več deseti tisoč glavo množico je v Stockholmu med drugim nosila po meri narejeno obleko znamke Alexander McQueen z izrezi in prosojnimi elementi.

Veliko pozornosti je požel prosojen kombinezon z abstraktnim potiskom rok znamke Loewe, nosila pa je še mavrične kose oblikovalca Davida Kome ter oblačila znamk Balmain in Mugler.

Foto: Profimedia

Svetloba je bila ključen element, saj so številne obleke vključevale holografske ali odsevne obdelave, ki so vizualno estetiko albuma mojstrsko prilagodile stadionskemu okolju. Beyoncé je osupnila z obleko japonske znamke Anrealage, ki pri izpostavljenosti UV svetlobi spremeni barvo, za kar sta poskrbeli dve velikanski robotski roki.

Foto: Profimedia

Veličasten triurni nastop je imel vso dramaturgijo in kreativnost tega vesolja. Vesolje in tehnologija je bila ena od tematik celotne vizualizacije, s srebrnim konjem, Muglerjevim črtastem videzu s kovinskimi antenami, ki je bil poklon statusu kraljice Bey kot čebele kraljice ter čarobnim pustom na oder na čelu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close