To so pričeske, na katere trenutno prisegajo Francozinje

15. februar 2023

To so pričeske, na katere trenutno prisegajo Francozinje

15. februar 2023
Foto: IMAXtree

Pariški stilist svetuje: mehkoba je ključna.

David Mallet je strokovnjak s salonom v samem središču Pariza. Za Vogue je razkril, kakšne pričeske imajo Francozinje najraje in kako svoji pričeski dati tisti francoski je-ne-sais-quoi!

Mallet pravi, da je vse v mehkobi. “Tudi pri rezanju boba, ki je v preteklosti temeljil na geometrijskih linijah, je zdaj zelo mehak. Francozinje želijo teksturo na konicah,” pravi. Njihova estetika je zelo boemska, poetična in mehka, zaradi česar pričeske ne smejo biti ostre in dramatične. 

Ena izmed pričesk, ki je trenutno zelo popularna, je mešanica med tako imenovano “bundesliga pričesko”, za katero so značilni krajši lasje ob strani ter na vrhu in daljši na zadnjem delu glave, ter “shagom”, ki je znan po svojih plasteh, njegovo novejšo verzijo pa so poimenovali tudi “volčja pričeska”.

Odličen primer za to kombinacijo je na primer pričeska Jima Morrisona – skuštrani valoviti prameni, ki ustvarijo poetičen in mehak videz, ki je primeren za tiste z ravnimi, valovitimi in kodrastimi lasmi. 

Pričeske Francozinj so znane po tem, da so žive in se gibajo, obenem pa izgledajo popolno nepopolne, nonšalantne, obenem pa še vedno izgledajo urejene. Gre za ženske, ki se pretvarjajo, da jim je vseeno za to, kako izgledajo, toda v resnici so svoji pričeski namenile več ur, da na koncu izgleda, kot da za svoje lase niso porabile niti minute. 

Za Francozinje bi tako bil največji greh, če bi njihovi lasje bili povsem ravni, poravnani iz enega središča namesto preče ter pobarvani od korena do konic. Namesto barvanih pramenov so Francozinjam ljubše temnejša oziroma naravna barva las pri korenu ter svetlejša barva pri konicah, ki deluje zelo sprano. “Barva mora biti dimenzijonalna. Biti mora razpršena, mehka in nedefinirana,” pravi francoski stilist. 

Kaj pa fru fru?

Mallet pravi, da je vse odvisno od tega, kako je ostrižen. Če je fru fru precej dolg, morajo konice izgledati enako kot raztrgani robovi hlač, ki so že precej obrabljeni in absolutno ne sme biti povsem raven in popoln.

Popoln kvadrat na čelu bo namreč jasen znak, da prihajate naravnost iz frizerskega salona in to preprosto ni v francoskem stilu.

Kako oblikovati lase na francoski način?

Ključen pripomoček je ravnalec las, toda nikar ga ne uporabljajte za ravnanje. Namesto tega služi kot odličen pripomoček za ustvarjanje valovitih las, prav tako pa ne pozabite skuštrati las s svojimi rokami.

Francoski stilist pa tistim najbolj lenim svetuje, da se v posteljo odpravijo z mokrimi lasmi, ki bodo zjutraj dajali videz naravne razmršenosti. O tem, ali je to zdravo za vas in za vaše lase, pa ni komentiral, Francozinjam je navsezadnje bolj pomemben njihov videz.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close