To so razlogi, da načrtovalce poroke stoletja čaka tožba 

23. februar 2023

To so razlogi, da načrtovalce poroke stoletja čaka tožba 

23. februar 2023
Foto: Instagram @nicolaannepeltzbeckham

Nevestin oče trdi, da načrtovalci niso bili dovolj podkovani, da bi izpeljali poroko slavnega para.

Poročanj o slavni poroki med Brooklynom Beckhamom in Nicolo Peltz še kar ni konec – deset mesecev po poroki na dan prihajajo podrobnosti o tridevnem slavju, ki pa očitno ni bilo tako popolno, kot se je zdelo na prvi pogled. 

Nicolin oče Nelson Peltz načrtovalki Nicole Braghin in Arianno Grijalbo namreč obtožuje, da ne želita vrniti 159 tisoč dolarjev (okrog 149 tisoč evrov) vrednega depozita. Poroko med milijarderjevo hčerko in igralko ter sinom športne ter glasbene in modne legende so primerjali s poroko Kim Kardashian in njenega bivšega moža Kanyeja Westa leta 2014 ter s poroko princa Harryja in Meghan Markle tri leta kasneje. Stala je slabih osemnajst milijonov dolarjev (približno 17 milijonov evrov), s čemer je že zapisana v zgodovino kot ena najdražjih porok vseh časov. 

Kaj je torej šlo narobe?

O nesoglasjih med Nicolo Peltz in njeno taščo Victorio Beckham se je govorilo že v času poroke, toda še več prahu dviga tožba med milijarderjem in dvema načrtovalkama porok. Ti sta načrtovanje poroke prevzeli od Prestona Baileyja, ki je načrtoval že poroko Ivanke Trump in Jareda Kursherja, toda odstopil od načrtovanja lanskega slavja. 

Foto: Instagram

Tudi novi načrtovalki sta zdržali le devet dni, nato pa dobili odpoved. Peltz trdi, da jima je podaril ogromno priložnost, da si v svetu porok ustvarita ime, toda načrtovalki sta po njegovih besedah izkoristili družino, na svoji strani pa sta dajali napačne informacije o svojih izkušnjah, strokovnem znanju in sposobnostih. 

Peltz pravi, da v devetih dneh dela nista rezervirali ničesar, potrdili nobenega ponudnika poročnih storitev, ki sta si jih zaželela mladoporočenca, prav tako pa se nista udeležili nobenih predhodno načrtovanih sestankov z mladim parom.

Javno so bili objavljeni posnetki zaslona skupinskega pogovora, v katerem Nicola od načrtovalk želi pojasnilo glede seznama gostov, na katerem se je znašel tudi Lewis Hamilton, čeprav je ta vabilo zaradi pomanjkanja časa zavrnil. Ena od načrtovalk na to odgovori, da si mora vzeti trenutek in se seznaniti z aplikacijo. Peltz je nato v naslednjih tednih večrat zahteval, da načrtovalki vrneta polog, česar še vedno ne želita storiti. 

Foto: Instagram

Nasprotno, Peltza tožita nazaj za 49 tisoč dolarjev (okrog 46 tisoč evrov), saj naj bi “milijarderski ustrahovalec”, kot sta poimenovali Nelsona Peltza, kršil pogodbo. Njun zapis je dolg kar 188 strani, v katerih izvemo ogromno podrobnosti. Nevesto tako označita za nedosegljivo “bridezillo”, ki se ni oglašala na klice, temveč je poslala občasno sporočilo v skupinski pogovor, njune ideje so bile označene kot kičaste in bedne, rože pa niso bile “dovolj bele”. 

Nicola naj bi se v skupinskem pogovoru znesla tudi nad svojim takratnim zaročencem, ki je za poročno pogostitev predlagal dve vrsti burgerjev – prvi bi se imenoval Brooklyn burger, ki naj bi imel eno ali dve pleskavici, medtem ko Nicola burger ne bi imel bombetk, temveč solato. “Ni mi všeč,” je na idejo odgovorila Nicola in na konec zapisa dodala še emoji, ki bruha. 

Foto: Profimedia

Protitožba je razkrila tudi, da je Nicola za svoje lase in makeup odštela kar sto tisoč dolarjev, njena mati Claudia Peltz pa je načrtovalki prosila, da cene ne omenita njenemu možu, ki bi jo “ubil in bil tako jezen”. Nevesta naj bi pozno zvečer pisala načrtovalkama, naj za after party uredita sobo, ki je od vrha do tal v roza barvi, ter vodno plesišče. 

Peltz načrtovalki sicer obtožuje tudi, da imata težave tudi z alkoholom. Grijalba naj bi tako v skupinski pogovor poslala sporočilo, da gre na tekilo, preden ji eksplodira glava, na kar je Nicola odgovorila: “Ja, kraljica!!!!” Načrtovalki obtožbe zanikata in pravita, da sta delali sedemnajst ur na dan, da bi zadovoljili želje in zahteve strank, razkrili pa sta tudi, da jima je Nicola dan, preden sta dobili odpoved, poslala sporočilo, da jima gre zelo dobro. 

Foto: Instagram

Načrtovalki sta razkrili tudi, da je Peltz želel poroko odpovedati, saj naj bi bile priprave pravi cirkus, toda žena ga je moledovala, naj tega ne stori, saj bi odpovedana poroka lahko uničila Nicolino poroko. Celotna družina se je enoglasno strinjala, da o vsem cirkusu in napakah, ki so bile storjene, Victoria Beckham ne sme izvedeti ničesar, kar le še dodatno potrdi teorije, da med družinama vlada napetost. 

Poroka je na koncu le uspela s pomočjo načrtovalke Michelle Rago, ki je v šestih tednih uspela izpeljati poroko, Peltz pa je moral zaradi tako kratkega časovnega obdobja za načrtovalko odšteti veliko več, kot bi sicer.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close