To so tri najpogostejše napake pri nanašanju balzama za lase

01. maj 2023

To so tri najpogostejše napake pri nanašanju balzama za lase

01. maj 2023
Foto: Instagram @sofiabits

Lahko bi rekli, da so lasje naš najlepši modni dodatek, zato je pomembno, kako izgledajo. 

Vsak ima na svoji kozmetični polici številne izdelke za nego in oblikovanje las, toda številni pozabijo na ključen element, ki je pomemben za izgled in zdravje las: umivanje.

Umivanje las je higienski ritual, ki je nujen, toda ne vedno tako enostaven, kot se zdi. Čeprav imate morda občutek, da imate nego las v malem prstu, ker si lase navsezadnje umivamo že celo življenje, pa še vedno ostaja prostor za napake, zaradi katerih ne dobimo želenih rezultatov. Poleg dobrega šampona je pri umivanju las pomemben tudi balzam, ki ga ljudje pogosto ne nanašajo pravilno. 

Izpostavljamo tri najpogostejše napake.

Foto: Instagram @wendyswan

1. Pravilo petnajstih sekund

Ali ste vedeli, da bo vaš balzam najbolj učinkovit, če pred nanosom z las dobro iztisnete vodo? Deset do petnajst sekund po tem, ko si operete lase, jih dobro ožemite (lahko si pomagate tudi z brisačo), nato pa nanesite balzam. Medtem ko čakate, da balzam učinkuje, si lahko namilite preostali del telesa, pobrijete noge ali poplesavate po tuš kabini. 

2. Vrstni red nanosa izdelka

Čeprav mamo navado, da si lase najprej umijemo s šamonom in nato z balzamom, poskusite postopek obrniti. Nanos balzama pred umivanjem las globinsko navlaži tanke lase, vendar jih ne obteži in ne povzroči lomljenja. Ta metoda ni primerna zgolj za tanke lase, temveč tudi za barvane in mastne lase. 

Foto: Instagram @linhniller

3. Količina nanesenega izdelka

Največji predsodek glede uporabe balzama je to, da izdelek zelo masti lase. To ne drži povsem, saj vam ob pravilnem nanosu balzama, torej od ušes do konic, ni treba skrbeti, da bi bili lasje mastni. Tudi za srednje dolge lase je količina balzama nekje v velikost mandlja povsem dovolj, medtem ko potrebujejo dolgi in gosti lasje večjo količino, ki pa vseeno ne bo zmastila vaših las.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close