Oblike nohtov, ki jih morate poznati

21. februar 2023

Oblike nohtov, ki jih morate poznati

21. februar 2023
Foto: Instagram

Ste strokovnjakinje nohtov in točno veste ime vsake oblike? Če ne, smo tu mi, da vam pomagamo pri izbiri naslednjih nohtov!

Kaj imajo skupnega šminka, krsta in stiletto (peta)? Če že veste, da so to najbolj priljubljene oblike nohtov, čestitamo, ste strokovnjakinja nohtov. Ste še vedno zmedeni? Razumemo, zahvaljujoč spreminjajočim se trendom, obstaja nešteto oblik nohtov.

Prejšnja leta je zaradi oboževalcev slavnih, kot sta Kylie Jenner in Rihanna, v veliki meri prevladovala oblika nohtov “coffin” (dolg noht z oglato konico). In hibridni “squoval” (ki je nekje med kvadratnimi in zaobljenimi nohti in ga lahko nosite na dolge ali kratke) ostaja klasika.

Foto: Instagram

Amanda Lee, ustanoviteljica kozmetičnega salona Iris Avenue, je za Glamour povedala, da sta “mandelj” za dolge nohte in “mehki kvadrat” za kratke nohte trenutno med najbolj iskanimi oblikami nohtov. Oblik je preprosto preveč, da bi jih poznali, a če bi Amanda svetovala, katere oblike so dobro izhodišče, pravi:

“Kratki nohti izgledajo odlično kot mehak kvadrat. To je ravno prečno z zaobljenimi robovi. Daje čist, urejen videz. Srednje dolgi nohti so precej vsestranski, vendar bo ovalna oblika dala klasičen videz. Dolgi nohti izgledajo čudovito v obliki mandljev. Zaradi tega so roke gladke in ženstvene.”

Še vedno niste prepričani, katero obliko bi izbrali? Da bi razjasnili stvari in da boste vedeli, kaj zahtevati ob naslednjem obisku nohtov, smo pripravili najboljši vodnik po vseh oblikah nohtov, o katerih morate vedeti v letu 2023.

Naravna kratka oblika

Včasih so naravni kratki nohti preprosto najlažja odločitev. Včasih so tudi bolj priročni, saj so nohti lahko krhki in se lomijo. Nekateri od nas opravljamo dnevne dejavnosti, ki ne dopuščajo veliko prostora za dolžino. Tu nastopi naravna oblika. Popestrite jo tako, da dodate zabavno poslikavo nohtov, nalepke ali celo nalepite 3D dodatke.

“Squoval” oblika

Nekje med kvadratnim in zaobljenim ima ta oblika nohtov raven prosti rob, ki je ob straneh zaobljen.

Odločite se za to, če se ne morete odločiti – običajno je to oblika za začetnike, odlično ravnovesje med kvadratom in ovalom in izgleda odlično na večini rok. Manikerka Ama Quashie poudarja, da s tem nohtom dobite ostrejšo konico (tudi videz daljšega prsta), vendar “brez pravokotnih vogalov, ki se pogosto zatikajo in lažje zlomijo.”

Okrogla oblika

Kot že ime pove, imajo nohti zaobljen, polkrožen prosti rob.

Če vas zanima praktičnost, je to prava izbira – ta polkrog je ultimativni “nezahteven, skromen videz, ki je urejen in ljubek z barvo ali brez”, pravi Margaret Dabbs, ustanoviteljica lepotne znamke Margaret Dabbs London. Če veliko tipkate ali se vam dolgi nohti vedno lomijo, je to idealna oblika za vas.

Mandljeva oblika

Podolgovata in nabrušena v mehko, zaobljeno konico kot konica mandlja.

Za to boste potrebovali nekoliko več dolžine – a če jo imate, je to univerzalna laskava možnost, ki podaljša roko za eleganten zaključek. Ni presenetljivo, da ga Ama Quashie imenuje za svojega najljubšega in trdi, da dela čudeže, če imate “kratke, čokate prste kot jaz”.

Ovalna oblika

Pri ovalni obliki nohta je noht zaobljen na vrhu in se nato na konici zoži do konice. Je ena izmed najbolj priljubljenih oblik nohtov, saj zagotavlja uravnotežen in naraven videz. Ni predolg ali prekratek, vendar ne preveč okrogel niti preveč koničast. Ta oblika prav tako daje iluzijo daljših nohtov, ki so razmeroma nezahtevni za vzdrževanje, in služi kot popolna za različne vrste nohtov.

“Stiletto” oblika

Podolgovat in oster noht, kot je salonar oz. stilleto.

To je izrazit videz, ki po besedah Margaret Dabbs izjemno dobro deluje v kombinaciji z drznimi poslikavami ali živimi barvami – čeprav opozarja, da so naravni nohti bolj nagnjeni k lomljenju, če se odločite za to obliko, boste morda za nošenje vrečk in pritiskanje gumbov potrebovali pomoč.

Druga možnost je, da se vpišete v šolo Cardi B “Kako živeti z dolgimi nohti”, kjer bo izvajala virtualne vadnice o tem, kako opravljati vsakodnevna opravila, kot je menjava dojenčkovih plenic s temi dolgimi in ostrimi kremplji.

Kvadratna oblika

Kot pove že ime, ima ta oblika ravno, pravokotno zaobljen prosti rob.

Ravno ob straneh in ravno na vrhu, Ama temu pravi “bolj športni videz” in pravi, da izgleda prekleto odlično, ko jih skombiniramo z ultra rdečo barvo. To je dobra izbira, če imate ozke nohte in Margaret pravi, da bo to dalo “vtis dodatne širine”.

“Coffin” oblika

Dolgi, zoženi robovi in ravna, topa konica.

Dolžina nohta pušča prostor za poslikavo nohtov ali eksperimentalne vzorce. Za to se odločite le, če: a) nosite umetne nohte, b) ste pripravljeni prepustiti, da nekdo namesto vas počne vse kar običajno počnete z rokami, kot pri stiletto nohtih.

“Lipstick” oblika

Dolga s poševno konico šminke v obliki krogle.

Ti se ne zdijo najbolj praktični in bi verjetno lahko bili tako nevarni kot stiletto nohti, a kakorkoli že, zaslužijo si mesto med najboljšimi oblikami nohtov. So zabavni, nenavadni in primerni za vse dolžine nohtov. Oblikovani so kot šminka, od tod tudi domiselno ime in so prav v trendu.

Koničasta oblika

Okrogli, a podolgovati in ostro nabrušeni nohti.

Koničasta oblika nohtov je bratski dvojček stiletto nohtov. Pilijo se na ostro konico, vendar so na začetku veliko bolj zaobljeni, ko se dvignejo do roba nohta in so običajno krajši.

“Edge” nohti

Edge nohti so daleč najbolj nenavadni na tem seznamu saj so oblikovani tako, da tvorijo konico navzdol po nohtni postelji v nasprotju z robovi nohta. Pravzaprav se nohtna posteljica (ki mora imeti nekakšen gel ali akril, da se izognemo poškodbam naravne nohtne posteljice) pili tako, da ustvari greben po sredini nohta, kot da bi bil rob pečine na obeh straneh.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close