To so znaki, da popularna kozmetika ni vredna vaše pozornosti!

15. marec 2023

To so znaki, da popularna kozmetika ni vredna vaše pozornosti!

15. marec 2023
Foto: Pexels

Izdelki za nego kože so oglaševani prek družabnih omrežij, kot je TikTok.

Včasih je težko ugotoviti, ali je nekaj dejansko kvalitetno ali pa gre zgolj za dobro promocijo. V zadnjem času so se številni TikTokerji in vplivneži odločiti, da definfluencajo, torej povejo svoje iskreno mnenje o popularnih in dragih izdelkov, katerih sloves se po družbenih omrežjih se širi kot ogenj. 

Podobno sta storili tudi dermatologa, ki sta se odločila, da delita nekaj trikov, ki bodo olajšale odločitev, ali je kozmetika na TikToku in drugih platformah vredna nakupa. 

Foto: Pexels

1. Izogibajte se izdelkom, ki učinkujejo čez noč

Če zveni predobro, da bi bilo res, potem običajno ni. Doktor dermatologije Joshua Zeichner pravi, da večina izdelkov za kožo učinkuje šele po nekaj tednih ali celo mesecih, zato so pričevanja o takojšnjih učinkih zgolj natolcevanja, ki nikakor ne morejo biti res. 

2. Izogibajte se sestavinam, za katere niste še nikoli slišali

Včasih lahko v TikTok videih in Instagram objavah izvemo številne nove informacije o izdelkih za nego kože, ki pa pogosto nasprotujejo že znanim dejstvom. Morda ne gre nujno za neresnico, toda načeloma dermatologa svetujeta, da se izogibate sestavinam, za katere še niste slišali, prav tako pa premislite, kaj si želite pri svoji koži doseči, saj boste tako lažje “prečistili” vsebino, ki je za vaše cilje ter za vašo kožo nepotrebna.

“Paciente spobudim, da se osredotočijo na aktivne sestavine in na to, ali so te aktivne sestavine v skladu s pomisleki, ki jih imajo glede svoje kože,” svetuje losangeleška dermatologinja Ivy Lee

Foto: Unsplash

3. Bodite skeptični glede visokih cen

Vesela novica: visokokvalitetni izdelki niso nujno tudi najbolj dragi. Cene namreč ne enačijo s kvaliteto, temveč s ceno sestavine, s ceno proizvodnje, testiranja, embalaže. To pomeni, da lahko učinkovite izdelke najdemo tudi pri cenovno ugodnejših znamkah.

4. Za uspešno nego kože ni potrebnih 20 korakov

Čeprav obstaja ogromno različnih izdelkov in korakov za nego kože, pa je danes vse bolj popularen kožni post, s katerim prekinete z obsežno rutino in pustite, da se koža spočije ter se sama obnovi. 

Foto: Unsplash

Dermatologi na splošno priporočajo preproste rutine z malo koraki, saj tiste bolj obsežne pogosto le škodujejo koži. Prevelika količina produktov namreč lahko povzroči razdraženost kože in aknasto kožo. Lee zato priporoča, da vsak produkt počasi in postopoma uvedemo v svojo rutino ter tako preverimo, ali naši koži res dobro dene. Še posebej je to pomembno za produkte, ki vsebujejo retinol in kisline za piling kože. 

5. Izogibajte se “preprostim trikom, ki jih lahko izvedete doma”

TikTok je poln domačih trikov, ki naj bi bili naravni enostavni, toda dermatologa opozarjata, da to ne pomeni, da bo doma narejen produkt tudi zdrav in varen za našo kožo. Če si na primer res želite doma narejen in naraven način za čiščenje kože, se raje najprej posvetujte z dermatologom, prav tako pa je priporočljivo, da se z njim posvetujete o svoji koži ter mu postavite vprašanja, namesto da se po nasvet zatekate na družabna omrežja, še dodaja Lee.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close