To so zvezdnice, ki so blestele na otvoritvi glamuroznega festivala!

15. maj 2024

To so zvezdnice, ki so blestele na otvoritvi glamuroznega festivala!

15. maj 2024
Foto: Profimedia

To so zvezdnice, ki so blestele na otvoritvi glamuroznega festivala!

15. maj 2024
Foto: Profimedia

V Cannesu se je pričel najbolj glamurozen filmski festival, ki je na francosko riviero privabil filmske zvezde in slavne supermodele.

V Cannesu bodo med 14. in 25. majem podelili zlate palme najboljšim filmom in filmskim ustvarjalcem. Vodilno in zaključno slovesnost so prepustili vodenju francoske igralke Camille Cottin, med članicami žirije v glavnem tekmovalnem delu pa bodo Greta Gerwig, Lily Gladstone in Eva Green.

Med festivalom bodo podelili tri častne zlate palme: prvo je že prejela Meryl Streep, drugo bo prejel Studio Ghibli in tretja bo podeljena Georgeu Lucasu na zaključni slovesnosti festivala.

Meryl Streep (Foto: Profimedia)

Med promocijo svojih prihajajočih projektov pričakujejo še Emmo Stone, Seleno Gomez, Cate Blanchett in Umo Thurman, ki bodo morale za sprehod po glamurozni rdeči preprogi upoštevati stroga pravila oblačenja.

Kodeks namreč za ženske zapoveduje dolge večerne toalete, za moške pa smoking.

Rose Bertram (Foto: Profimedia)

Prvi dan festivala je med zvezdnicami prevladovala rdeča barva, med najbolje oblečenimi pa sta se znašli Rose Bertram in Heidi Klum.

Heidi Klum (Foto: Profimedia)

Ostale zvezdnice nas s svojo izbiro niso navdušile, sicer pa že komaj čakamo, da vidimo, kaj bo za na rdečo preprogo oblekla slovenska vplivnica Maja Malnar, ki je sicer redna gostja francoskega filmskega festivala.

Shanina Shaik (Foto: Profimedia)
Frédérique Bel (Foto: Profimedia)
Greta Gerwig (Foto: Profimedia)
Jane Fonda (Foto: Profimedia)
Paola Turani (Foto: Profimedia)
Romee Strijd (Foto: Profimedia)
Tatiana Korsakova (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close