Toliko denarja ponujajo Italijani, da se preselite na ta čudovit otok!

23. september 2022

Toliko denarja ponujajo Italijani, da se preselite na ta čudovit otok!

23. september 2022
Cabras na Sardiniji (Foto: Unsplash)

Si želite spremembe v svojem življenju? Več morja, sonca in mediteranske hrane? Selitev v Italijo je gotovo mamljiva, še toliko bolj, če ste za to tudi plačani. 

Sardinija, drugi največji mediteranski otok s peščenimi plažami, modrim nebom in turkiznim morjem, išče nove prebivalce. Povprečna starost Italijanov se viša – danes je povprečna starost 45,7 let, do leta 2050 pa naj bi narasla na 50,7. Obenem se populacija manjša, še posebej je to problematično na podeželju ter otokih. Mladi odhajajo s Sardinije, na njem ostaja le še starejše prebivalstvo. 

Italijanska vlada se je zato odločila, da nameni kar 45 milijonov evrov za priseljevanje približno tri tisoč ljudi ali družin. V primeru, da se želite preseliti na Sardinijo, vam vlada tako podari petnajst tisoč evrov. 

Castelsardo na Sardiniji. Foto: Unsplash

Kakšni so pogoji?

Seveda petnajst tisoč evrov zveni čudovito, toda vlada je postavila svoje pogoje. Če želite ta denar, se morate preseliti v okraj, kjer prebiva tri tisoč ali manj prebivalcev. Med njimi so tudi bolj znana mesta, kot sta na primer Galtelli, ki se nahaja tik ob gori Tuttavista, ki je odlična točka za pohodnike, in pa Calasetta, ki je znana po svojih peščeno belih plažah.

Foto: Unsplash

Prav tako morate denar, ki ga dobite, nameniti nakupu ali obnovitvi hiše, toda vaša nagrada ne sme presegati polovice stroškov obnove. Če je torej takšnih stroškov malo, potem lahko dobite tudi manj kot petnajst tisoč evrov. 

Kot zadnji pogoj vlada navaja, da morate na svojem zemljišču živeti stalno ter morate stalno prebivališče v Sardiniji prijaviti v roku osemnajstih mesecev od prihoda na otok. 

Foto: Unsplash

Sardinija, otok na katerem lahko dolgo in udobno živite 

Predsednik Sardinije Christian Solinas si želi, da bi denar privabil mlade, da se preselijo na otok. Verjetno je tudi, da boste tam ostali zelo dolgo. Sardinija je namreč otok z odlično kulinariko in vremenom, zato ni presenetljivo, da je to tudi otok z največ ljudmi, starejšimi od sto let. 

Na otoku je namreč več kot petsto ljudi, starejših od sto let, Sardinija pa je tudi regija z največ stoletniki na svetu – približno 33 na sto tisoč prebivalcev.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close