Tom Ford predstavlja prestižno linijo za nego kože. Kaj lahko pričakujemo?

23. avgust 2019

Tom Ford predstavlja prestižno linijo za nego kože. Kaj lahko pričakujemo?

23. avgust 2019

Italijansko modno hišo Gucci je vrnil na modni zemljevid, zgradil je svoj lastni modni in lepotni imperij, zdaj pa se je ameriški oblikovalec Tom Ford posvetil reševanju kože na obrazu.

Podjetnik je ustanovil lepotno linijo Tom Ford Research, posvečeno prestižni liniji negi kože, izdelki pa se bodo pridružili parfumom in ličilom, ki jih pod lastnim imenom trži že od leta 2006 oziroma 2011.

S širitvijo ponudbe je Tom Ford Beauty na dobri poti, da postane najmočnejša oblikovalka blagovna znamka v svetu lepote. Zaslužek od parfumov (ima jih več kot 60) je ocenjen na milijardo ameriških dolarjev, znamka pa je na 25. mestu najbolj prodajanih lepotnih znamk na svetu. Blagovna znamka je v lasti še enega velikana lepotne industrije, Estee Lauder Cos. Inc, kar pomeni, da ima za seboj ogromen stroj, ki mu pomaga pri njegovem poslu.

Zato ne preseneča, da je Ford dobil priložnost sodelovanja z nekaterimi vrhunskimi znanstveniki, ki so mu pomagali pri ustvarjanju linije izdelkov za nego kože. Ford je, po trditvah WWD, zahteval (in tudi dobil) najsodobnejši laboratorij, v katerem zadnja tri leta preskušajo in ustvarjajo izdelke. Do zdaj sta bila predstavljena dva – serumski koncentrat, katerega cena je 350 dolarjev in Creme Concentrate krema, za katero boste morali odšteti 450 dolarjev. Serum in krema sta trenutno na voljo le v ZDA, po svetu pa se bo začela prodaja septembra.

Ena izmed glavnih sestavin je kofein, na seznamu pa so tudi redka vrsta belega kakava in japonski zeleni čaj gyokuro.

»Pred nekaj leti mi je dermatolog povedal, da so za zabuhle oči najboljše čajne vrečke namočene v vodi. In vsakič, ko jih dam na oči, sem opazil, da je moja koža navlažena,«

je za WWD povedal Tom Ford.

Izdelki vsebujejo tudi glikolno, mlečno in hialuronsko kislino ter peptide, največ pozornosti pa je bilo namenjeno prav raziskavi kofeina in njegovi vplivi na kožo. Za izdelavo zmagovalnega izdelka so izdelali 74 različnih formul. Dodatne tri izdelke, med njimi tudi kremo za področje okoli oči, pa bo Tom Ford Research lansiral marca 2020.

Visoka učinkovitost in znanstveni pristop k negi kože sta le dve izmed mnogih prednosti te lepotne linije, s katerimi se Tom Ford hvali na svojem Instagramovem profilu. Kot glavni učinki Creme Concentrate pa so sijoča in svetla koža ter 24-urna hidratacija.

Krema vidno zmanjšuje pore, drobne linije ter gube, serum pa pripomore k uravnavanju tena kože in doseganju bolj gladke teksture kože. Ta »resna« linija, kot jo imenuje Ford, je uniseks, klinično preizkušena in ima zajamčen učinek, za največjo »slabosti« pa velja visoka cena.

Tom Ford si je, po drugi strani, z linijo ličil in parfumov, že pridobil zaupanje lepotnih poznavalcev, tako da trimestne cene zagotovo ne bodo ovira za doseganje lepe in sijoče kože.

Foto: Tom Ford Research

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close