Tom Hanks meni, da je posnel le štiri dobre filme. In to so …

01. oktober 2022

Tom Hanks meni, da je posnel le štiri dobre filme. In to so …

01. oktober 2022
Foto: Profimedia

Igralec Tom Hanks, ki je v svoji bogati karieri igral že v več kot 100 filmih, meni, da je le peščica tistih res dobrih. 

Večdesetletna kariera 66-letnega igralca je postregla s številnimi uspešnimi filmi, igralec pa se tokrat (spet) podaja v pisateljske vode.

Leta 2017 je izdal zbirko kratkih zgodb, maja naslednje leto pa izide njegova prva knjiga z naslovom The Making of Another Motion Picture Masterpiece, ki govori o filmu, povzetem po stripu, v romanu pa nastopa vojni veteran.

Ob razkritju imena in datuma izida je Hanks dodal še nekaj besed o filmu in svoji karieri: 

“Nihče ne ve, kako je narejen film – čeprav vsi mislijo, da vedo. Posnel sem številne filme in mislim, da so štirje izmed njih kar dobri in še vedno me fascinira, kako se dela filme.”

Številni so začeli ugibati, za katere štiri filme gre in Hanks je na srečo tri že razkril, in sicer lani v podcastu Billa Simmonsa.

To so Ženska liga iz leta 1992, za katerega je Hanks povedal, da je eden izmed ljubših, saj je celo poletje lahko igral bejzbol. Drugi je Brodolom iz leta 2000, v katerem so se igralci podali na prave dogodivščine, je povedal Hanks. Tretji izmed njegovih najljubših filmov pa je Atlas oblakov, za katerega pravi, da so ga posneli, navdani z upanjem in s sanjami in v krogu ljubezni. 

Tom Hanks v filmu Atlas oblakov (2012). (Foto: Profimedia)

Pomembno je povedati, da je Hanks filme naštel na podlagi svoje izkušnje na snemanju in ne glede na to, kako so filmi na koncu izpadli. Atlas oblakov je bil ob izidu namreč precej skritiziran, toda Hanks ga vztrajno hvali in pravi, da je edini njegov film, ki ga je kdaj pogledal dvakrat. 

Kateri pa je njegov najboljši film?

Številni filmski kritiki ugibajo, za kateri film gre. Lahko bi šlo tudi za enega od dveh filmov, za katera je bil nagrajen z oskarjem za glavno moško vlogo – za Forresta Gumpa (1994) ali Filadelfijo (1993), Guardianov Stuart Heritage pa meni, da gre za film Vse, kar si želiš, ki ga je Hanks napisal in režiral, v njem pa je tudi nastopil. Je eden izmed filmov, ki ga Hanks omeni najpogosteje, imenoval pa ga je tudi za najboljšo izkušnjo svojega življenja.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close