Top 3 domače maske v boju proti mozoljčkom in aknam

14. februar 2020

Top 3 domače maske v boju proti mozoljčkom in aknam

14. februar 2020

Mozoljčki in akne so neprijeten pojav, s katerimi se srečuje večina žensk. Nega obraza je del vsakodnevne rutine, kozmetična industrija ter število izdelkov na trgu pa narašča iz dneva v dan. Toda veliko jih lahko vsebuje sestavine, ki kožo dražijo še bolj in povzročajo celo alergije.

Bodite pozorni na sestavine, navedene na etiketah, ter se izogibajte sestavinam kot so ftalati, parabeni, formaldehid, sulfati, silikoni in druge strupene kovine.

Če želite popolnoma izločiti take kozmetične izdelke iz svoje nege kože in se proti aknam ter mozoljem boriti na čisto naraven način, si lahko pomagate s temi štirimi živili.

Jajce

Vzemite jajce ter ločite rumenjak od beljaka ter si pred spanjem na območje aken nanesite beljak. Zjutraj si obraz umijte z mlačno vodo in v zelo kratkem času boste opazili spremembe na koži – ena od njih je, da se bodo akne začele sušiti in izginjati z obraza.

Soda bikarbona

Poleg beljenja zob soda bikarbona pomaga tudi pri težavah z aknami. Je eno najmočnejših zdravil proti aknam in je primerna za vse tipe kože, še posebej občutljive, saj ne povzroča draženja. Za maksimalen učinek zmešajte čajno žličko sode bikarbone z vodo ali limoninim sokom ter mešanico nanesite na področje z aknami ter pustite nekaj minut, da se posuši. Nato obraz umijte z mlačno kremo in nanesite vlažilno kremo.

Med in cimet

Med in cimet sta ena najboljših kombinacij v boju z mozolji. Med je seveda naravno zdravilo za vse, medtem ko cimet vsebuje protimikrobne, antioksidativne in protivirusne lastnosti. Najprej umijte obraz z vodo in ga dobro osušite. Dve žlički medu zmešajte z eno čajno žličko cimeta. Masko nanesite na obraz in jo pustite delovati 10-15 minut, nato pa jo temeljito sperite z vodo.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close