Transspolni otrok Elona Muska noče več biti v sorodu s svojim očetom

22. junij 2022

Transspolni otrok Elona Muska noče več biti v sorodu s svojim očetom

22. junij 2022
Foto: Profimedia

Eden od otrok Elona Muska je kalifornijsko sodišče zaprosil za priznanje novega imena in spola, češ da ne želi biti več v sorodu s svojim slavnim in bogatim očetom.

Xavier Musk se je preimenovala v Vivian Jenna Wilson ter za uradno priznanje spremembe spola in imena zaprosila tudi kalifornijsko sodišče. Obenem pa je izrazila tudi željo, da uradno prekine vezi z očetom, slavnim milijarderjem Elonom Muskom.

Vivian je ob tem dejala, da si želi biti več kakorkoli povezana s svojim biološkim očetom.

Xavier oziroma po novem Vivian ima sicer brata dvojčka Griffina, priimek Wilson pa ima po mami, Kanadčanki Justine Wilson, ki je bila z Muskom poročena od leta 2000 do 2008.

Del dokumenta za uradno spremembo spola, ki ga je na sodišču vložila Vivian. (Foto: Profimedia)

Prejema vse več negativne publicitete

Muska so sicer že večkrat kritizirali zaradi njegov izjav glede vprašanj spolne identitete. Na Twitterju se je še večkrat norčeval iz tega, a se je kasneje odzval na kritike in dejal, da podpira trans skupnost, le da so “vsi ti zaimki prava nočna mora”.

Po tem, ko se je odločil, da bo prevzel Twitter, pa ustanovitelj Tesle in Space X doživlja še več negativne publicitete.

Najprej s tem, ko je sporočil, da bo kot novi lastnik tega zloglasnega družbenega omrežja spet dovolil uporabo Twitterja Donaldu Trumpu, kasneje pa s tem, ko je užaljeno dejal, da več ne mara demokratov in da bo odslej volil republikance.

Razlog za to je napovedana davčna politika predsednika ZDA Joeja Bidna, ki želi bolj obdavčiti milijarderje.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close