Trend, o katerem govori cel Tiktok: kaj za vraga je ‘traptox’?

13. maj 2023

Trend, o katerem govori cel Tiktok: kaj za vraga je ‘traptox’?

13. maj 2023
Foto:: Unsplash

Nova metoda vbrizgavanja botoksa, imenovana ‘traptox’, je postala izjemno popularna na TikToku, zbrala pa je že več kot 2,6 milijona ogledov. Kam točno se vbrizga in zakaj?

O botoksu smo v zadnjih tednih že kar nekajkrat govorili, zato nam vsekakor ni tuj. Botoks se primarno uporablja za glajenje kože in preprečevanje nastanka gubic. In ker smo ljudje (predvsem ženske) za lepoto pripravljene storiti vse, se po Tiktoku pogosto širijo lepotni trendi, ki pa morda niso ravno najboljši za nas, kaj šele zdravi. Eden izmed teh primerov je recimo norija za zdravilom Ozempic, ki so ga mnogi uporabljali za hujšanje.

Sedaj pa se pojavlja tudi nova oblika rabe botoksa

Botoks že desetletja uporablja kot varna metoda pomlajevanja in tudi sprostitve mišic. Nova metoda, imenovana traptox, je pred kratkim postala viralna na TikToku. Gre za injekcijo botoksa, ki se injicira v trapezne mišice. Vprašanje je, zakaj si dekleta tako noro želijo tega postopka?

@injectorlina Replying to @user10938287393 PSA: you don’t have to photoshop you trap muscles like Kim kardashian jf you get trap tox! #traptox #trapbotox #shoulderslimmingbotox #shoulderslimming #tox #filler #injectorlina ♬ original sound – InjectorLina

Kaj so trapezne mišice?

Najprej moramo pojasniti, kje se nahajajo trapezne mišice. To so mišice, ki se raztezajo čez zadnji del vratu, zgornji del hrbta in čez ramena ter tvorijo trapezasto obliko. Te mišice so zgrajene za vzdržljivost in pomagajo stabilizirati lopatice na prsih ter preprečujejo težave z rameni. Lahko pa se tudi poškodujejo in zaradi slabe drže postanejo precej velike. Tukaj botoks pride prav.

Zakaj se torej uporablja ‘traptox’?

Obstajata dva glavna razloga, zakaj bi se nekdo odločil za traptox: bolečina in estetika. Injekcije botoksa v trapezne mišice lahko ublažijo bolečine v ramenih, hrbtu in vratu, saj botoks sprošča mišice. Traptox ali trap botox lahko občutno izboljša kakovost življenja zelo aktivnih ljudi ali ljudi, ki dolgo časa preživijo zgrbljeni za računalnikom.

Drugi razlog je estetske narave. Mnogi, ki niso zadovoljni z videzom svojih trapeznih mišic, so se obrnili na traptox, saj preoblikuje konturo teh mišic in ustvari učinek daljših in vitkejših ramen in vratu ter s tem “vitkejše” postave.

@blondebeautyinjector Botox in the trap muscle. Releases tension, helps with posture, and can even slim the look of the trapezius and neck. Dosing varies by the strength of the muscle. #botox #trapezius #trapmuscle #trap #trapbotox #trapeziusbotox ♬ Flip A Switch. (Sped Up) – RAYE

Kako deluje?

Za doseganje podolgovatih ramen in vratu s priljubljenim “shujševalnim” učinkom je potrebno v vsako stran hrbta vbrizgati do 50 enot botoksa.

Zmanjšanje napetosti in olajšanje v vratu in ramenih se občuti v dveh tednih, vizualni rezultati pa se pojavijo v štirih do šestih tednih. Rezultati lahko trajajo do šest mesecev. Vendar ne smemo pozabiti, da to ni trajna rešitev in da so za kronične bolečine v vratu ter hrbtu številne druge, bolj zdrave rešitve.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close