K. F. / 05. september 2022

Trendi superg, ki jih bomo nosili to jesen

S prihodom hladnejšega in deževnega obdobja v letu se vse bolj zavedamo, da bomo sandale morali kmalu pospravili v škatle do naslednje pomladi in jih zamenjati s supergami.

Kakšni modeli bodo prevladovali to jesen?

Od takih, po navdihu teka, a v bolj masivni različici, do retro silhuete z dizajnerskim podpisom in trajnostnih modelov uveljavljenih znamk – to so modeli, v katere morate investirati v prihajajoči sezoni.

Navdihnjene s tekom

Tek in košarka sta največji navdih za znamke, ki ustvarjajo trenutno najbolj iskane modele superg. Med njimi izstopajo modeli Nike Dunk high in New Balance 550 (v visoki in nizki različici) po navdihu košarke, ki so razprodani takoj, ko se pojavijo v atraktivnem barvnem odtenku.

Tako bo ostalo tudi to jesen in če ste siti tistih modelov, ki že nekaj časa kraljujejo svetu superg in si želite športnega modela, si oglejte tekaške copate znamke Asics. Podobne modele smo opazili na kopenhagenskem tednu mode, v bolj robustni različici pa sta jih predstavili tudi znamki Balenciaga in Axel Arigato.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Retro silhueta

Superge, ki jih nonstop videvamo na Instagramu, so modeli adidas Originals retro silhuete, večinoma iz brušenega usnja in minimalističnega dizajna, ki za razliko od prej omenjenih (zaenkrat) še niso povsod razprodani. Poleg tega so cenovno veliko bolj dostopni.

Adidas Originals Samba, Campus in Gazelle so trenutno eni izmed najbolj iskanih modelov te znamke, obožujeta jih tudi Bella Hadid in Hailey Bieber.

Velik hit so še vedno New Balance 2002R, prav tako sivi model 990, ki je začel oživitev te ameriške znamke. Glede na to, da se večina kosov s preloma tisočletja vrača v modo, predvidevamo, da se bo enako zgodilo s supergami Asics Onitsuka Tiger Mexico 66, tako da, če jih imate shranjene od takrat, je zdaj pravi čas, da z njih obrišete prah in jih začnete znova nositi.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Trajnostne superge

Vedno več modnih znamk daje velik pomen varstvu okolja in trajnostnim materialom in ta trend se je z oblačil prenesel tudi na obutev.

Blagovna znamka Veja je med prvimi postala svetovno priljubljena s svojimi ekološkimi supergami, njihovi najbolj priljubljeni modeli V-10 in visoki V-15 pa še vedno niso iz mode. Njihova konkurenca je znamka Saye z veganskimi supergami retro videza, ki so na voljo tudi v visokih in nizkih različicah ter v peščici različnih barv, zaradi česar jih je enostavno kombinirati z različnimi modnimi kosi.

Pred kratkim smo odkrili tudi italijansko znamko Yatay, ki je del znamke Golden Goose. Če vam je všeč njihova silhueta in iščete superge iz naravnih ali recikliranih materialov, vam bo všeč njihov model 1B.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Modni navdih

Imate raje visoke pete? Potem vas bodo brez dvoma navdušili takšni elegantni sandali s perjem!

Avtor
Piše

K. F.

New Report

Close